Šogorov: Nećemo zaboraviti Kosovo, Rusija više ne prašta!
Foto: Rojters

Bez kompromisa

Šogorov: Nećemo zaboraviti Kosovo, Rusija više ne prašta!

Društvo -
Šogorov je istakao da niko nije svestan toga da Rusija ima granice do kojih može da trpi i da su zapadne kolege prešle tu granicu i da im Rusija to više neće oprostiti

KOSOVSKA MITROVICA - Predstavnik ruske kancelarije u Prištini Andrej Šogorov izjavio je večeras u Kosovskoj Mitrovici da Rusija više nije spremna da pristane na bilo kakve kompromise koji idu na štetu njenih ličnih interesa.

Šogorov je rekao da se pozicija Ruske Federacije o nepriznavanju nezavisnosti Kosova ne menja i ukazao da pre dva dana, na obeležavanju godišnjice martovskog pogroma, u crkvi u Prištini nije bilo nikog od predstavnika zapadnih zemalja.

"Mene je bilo stid u njihovo ime što nisu bili sposobni da zaštite srpski narod od pogroma. Mi nikada nećemo zaboraviti ono što se desilo na Kosovu, što se desilo u Srbiji i upravo ovde na Kosovu je započeta akcija rušenja suverenih drzava", rekao je ruski diplomata.

Nažalost, ovde im je pošlo za rukom u njihovoj nameri, zatim su prešli na rušenje drugih država, znate i sami šta se desilo sa Iranom, Irakom, Avganistanom, Sirijom, Libijom, Egiptom i evo došli su i do Ukrajine, rekao je on.

Šogorov je istakao da niko nije svestan toga da Rusija ima granice do kojih može da trpi i da su zapadne kolege prešle tu granicu i da im Rusija to više neće oprostiti.

"Dvadest pet godina se trudimo da sa njima izgradimo partnerske odnose. Međutim, nismo uspeli. Rusija više nije spremna da pristane ni na kakve kompromise koji idu na štetu njenih ličnih interesa i interesa slovenske sabraće", poručio je Šogorov.

Veoma se nadam da im neće pasti na pamet da vode rat, tako da stav Rusije ostaje principijelan, kazao je Šogorov na promociji knjige Jelene Guskove “Kosovo i Metohija: Rat i uslovi mira”, koja je održana na Filozofskom fakultetu u Mitrovici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja