Tužilac Radisavljević: Nisu dostavljeni diskovi sa kim se Šarić sastajao
Foto: Marina Lopičić

Sledeće nedelje nastavak glavnog pretresa

Tužilac Radisavljević: Nisu dostavljeni diskovi sa kim se Šarić sastajao

Društvo -
Ja sam tužilac, bavim se dokazima i činjenicama, ne špekulacijama. Dokumente takvog sadržaja ne posedujem i nisu dostavljeni Tužilaštvu, a da li će ih neko dostaviti i da li uopšte postoje, videćemo rekao je Radisavljević

BEOGRAD - Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da Tužilaštvu nisu dostavljeni diskovi na kojima se nalaze snimci susreta Darka Šarića sa političarima i da ne želi da se bavi spekulacijama, već dokazima i činjenicima.

- Ja sam tužilac, bavim se dokazima i činjenicama, ne špekulacijama. Dokumente takvog sadržaja ne posedujem i nisu dostavljeni Tužilaštvu, a da li će ih neko dostaviti i da li uopšte postoje, videćemo - rekao je Radisavljević.

Na pitanje kada će Šarić biti saslušan u slučaju odavanja službene tajne, a u okviru koga je saslušan i Branko Lazarević, Radisavljević je rekao da je cela sledeća sedmica planirana za nastavak glavnog pretresa u postupku krijumčarenja narkotika.

Prema njegovim rečima, tek će se sledeće sedmice videti da li će biti vremena da se Šarić u toku nedelje ispita kao svedok u postupku za odavanje službene tajne.

Upitan da li će Šarić biti saslušan u postupku koji se vodi protiv Miroslava Miškovića, tužilac je rekao da odluku o tome treba prepustiti nekom budućem vremenu.

Radisavljević je rekao da još nije video Šarića i da je to planirano za ponedeljak, 24. mart, za kada je zakazan nastavak glavnog pretresa u postupku koji se vodi zbog krijumčarenja kokaina.

On je ponovio da je jedna od mogućnosti i zaključenje sporazuma o priznanju krivičnog dela, te da je za tako nešto potrebna inicijativa ili tužioca ili samog okrivljenog.

- Mislim da je preuranjeno da o tome razgovaramo i razmišljamo - rekao je Radisavljević i naveo da je to samo mogućnost koju karakteriše sporazumevanje javnog tužioca i okrivljenog o elementima krivičnog dela, pravnoj kvalifikaciji i o samoj sankciji, čime se, u tako složenim predmetima, izbegava dugotrajno vođenje krivičnog postupka, što ga čini ekonomičnim i za tužioce efikasnijim.

Darko Šarić
Darko Šarić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track