LUFTIRANJE: Šarić od treme zaboravio da zakopča šlic!
Foto: Dado Djilas

Suđenje veka: Iza kulisa premijernog svedočenja kontroverznog Darka Šarića u Specijalnom sudu

LUFTIRANJE: Šarić od treme zaboravio da zakopča šlic!

Društvo -
Vatreno krštenje: Balkanski kralj kokaina na prvom pojavljivanju pred sudskim većem pokazao ponos, ali i ožiljke od plastične operacije smanjenja podbratka, kao i korekciju ušiju i nosa

BEOGRAD - A fioka na izvol‘te!Balkanski kralj kokaina Darko Šarić po svoj prilici je imao veliku tremu uoči jučerašnjeg pojavljivanja u Specijalnom sudu, pa je zaboravio da zakopča dugmiće na farmerkama. Brzinsko oblačenjeNarko-bos je ovaj gaf verovatno napravio oblačeći se na brzinu, pošto mu je nevenčana supruga Lana Popović garderobu dostavila tek 45 minuta pre početka suđenja.

Ipak, vidno raspoložen i nasmejan, novinarima je pokazao dva prsta, što predstavlja znak pobede, a i tokom izlaganja je bio prilično pričljiv.Za prvo pojavljivanje pred sudskim većem najozloglašeniji Pljevljak odabrao je ležernu odevnu kombinaciju - Armani farmerke, belu košulju i svetloplavi džemper, ispod kojeg su se jasno ocrtavali bicepsi i tricepsi, što pokazuje da je tokom bekstva i te kako pazio na formu. Da li zbog skrivanja ili iz čisto estetskih razloga, u međuvremenu je očigledno doterao i uši, koje su sada mnogo manje naglašene nego na fotografijama od pre nekoliko godina. Izgleda da Šarić nije bio zadovoljan ni svojom bradom, pa se na fotografijama vidi ožiljak od plastične operacije. Vidljivo je da je ugradio i botoks u jagodice, a opšti utisak je da izgleda svežije nego ranije.Zadovoljan hranomŠarić je pokazao i da nije naročito izbirljiv kad je o hrani reč, pa se očigledno brzo navikao na zatvorski meni, iako se na atraktivnim destinacijama poput Dominikane, koja je bilo njegovo poslednje utočište, verovatno hranio plodovima mora.Tako je na pitanje sudije koji su mu izvori finansiranja narko-bos odgovorio:- Finansira me država. Ali mogu da pohvalim zatvorskog kuvara, odlično kuva - primetio je Šarić.Kako je Kurir već pisao, kralj kokaina proteklih dana je imao meni koji se sastojao od klasičnog đačkog doručka - paštete, hleba i čaja, dok je za ručak, kao i ostali zatvorenici, dobijao uobičajena zatvorska jela - ćufte u sosu ili ribu, a za večeru piletinu, povrće ili makarone.

Porodični ručakI ŽENA LANA OGLADNELAPosle završenog suđenja Šarićeva nevenčana supruga Lana opušteno je i nasmejano ćaskala s rodbinom i prijateljima svog izabranika, pozvavši ih na ručak.- Mogli smo da idemo negde na ručak. Šta kažete? - rekla je Popovićeva, a zatim se uputila ka izlazu.

PresušioNIJE MOGAO VODE DA SE NAPIJETokom prvog obraćanja sudu Darko Šarić je popio čak četiri čaše vode. Sudsko veće je dva puta zamolio da mu se dospe voda, što mu je odmah uslišeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track