NAJKI SE OGRAĐUJE: Mi nemamo nikakve veze s tvitom NATO

Podržali porodice žrtava

NAJKI SE OGRAĐUJE: Mi nemamo nikakve veze s tvitom NATO

Društvo -
Dan nakon što je kosovska premijerka objavila tvit s logom „Najkija“, kompanija saopštila da to nije njihov stav

BEOGRAD - Prašina se i dalje podiže!Ni dan od obeležavanja 15 godina od početka NATO bombardovanja Srbije, situacija izazvana neprimerenim tvitom kosovske premijerke za evropske integracije Vlore Čitaku ne smiruje se!

Ovoga puta od njene objave postera na Tviteru s natpisom „NATO air, just do it“, što u prevodu znači „NATO vazduh, učini to“ ogradila se i sama kompanija „Najki“, čiji su logo i reklamni slogan „Air max, just do it“ iskorišćeni u ove sramne svrhe.Reagovalo ministarstvo- Hvala vam što ste nam ukazali na to. Želimo da znate da se tu ne radi o našem zvaničnom stavu, niti je „Najki“ na bilo koji način povezan s postavljanjem pomenutog posta, kao ni sa slikom - rekli su tviterašima i porodicama žrtava bombardovanja iz 1999. godine, koje je pogodila objava kosovske ministarke, zbog čega su zvanično postavili pitanje poznatoj kompaniji.Za razliku od zaposlenih u ovoj internacionalnoj firmi, poznatoj po proizvodnji vrhunske sportske opreme, koji su naglasili da veoma ozbiljno shvataju ime svog brenda i slogan, premijer Kosova Hašim Tači i portparolka NATO Oana Lungesku izgleda ne shvataju šta znači poštovanje tuđih žrtava. To su, naime, pokazali svojim retvitovanjem uvredljive poruke ministarke Vlore Čitaku.Tim povodom, osim Kancelarije za KiM, odreagovalo je Ministarstvo spoljnih poslova, koje je razgovaralo s predstavnicima NATO u Briselu. Oni kažu da nisu upoznati s tačnim reakcijama u vezi s kažnjavanjem PR NATO Lungesku.Nemaju ništa da dodajuIz NATO su odgovorili da nemaju šta više da kažu, osim onog što su juče saopštili.- Retvit nije imao nameru da pokaže nepoštovanje prema žrtvama u konfliktu iz 1999. godine. Svaki izgubljeni život je tragičan - rekli su oni i ponovili da je to retvit tvita koji zahvaljuje NATO na spasavanju civila od etničkog čišćenja na Kosovu.

Sramota... Sporni tvit i slika
Sramota... Sporni tvit i slika

REAGOVANJAZorana Mihajlović,MINISTARKA ENERGETIKENemam komentar. To ne govori o Srbiji, već o njoj. Nikome na svetu ne želim da iskusi bombardovanje, nijednom detetu, starcu, ženi... Nikome. Mi smo zemlja koja želi da radi i gradi.Milovan Drecun,SKUPŠTINSKI ODBOR SNSTo se moglo očekivati od albanske strane. Albanci su tokom 1998. i 1999. činili sve da izazovu reakciju NATO radi realizacije sopstvenih ciljeva. Priželjkivali su bombardovanje i zahvalni su NATO.Slobodan Samardžić, POTPREDSEDNIK DSSMislim da oni ne prave razliku između zločina i legitimne vojne akcije. Legitimna je bila akcija Vojske Srbije 1998. godine na Kosovu, dok NATO bombardovanje nije odobrio Savet bezbednosti UN.Dušan Janjić,POLITIČKI ANALITIČAROna je samo navela ono što je bilo zvanično obrazloženje NATO zašto interveniše. Formalno, osnov za „Milosrdnog anđela“ bila je akcija radi zaustavljanja genocida na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja