UMETNIK U DUŠI: Kristijan Golubović otvara svoju prvu izložbu slika!

Počasni član

UMETNIK U DUŠI: Kristijan Golubović otvara svoju prvu izložbu slika!

Društvo -
Ceo prostor Kristijanovog stana je ispunjen je brojnim fasciklama i slikarskim mapama u kojima brižno čuva svoje radove

Aleksandar Kristijan Golubović postao je počasni član udruženja umetnika "Art Brut Serbia" iz Beograda, a početak "umetničke" karijere obeležiće njegova prva izložba "Vidimo se u crtežu". Goran Stojčetović, predsednik udruženja "Art Brut Serbia” za portal Dnevno.rs kaže da se Kristijan Golubović već godinama bavi umetnošću.

"Kristijan otvoreno govori o sebi i o onome šta se dešavalo devedesetih, a mogli smo ga čuti i kako priča o svojim crtežima, koje je, uglavnom, radio u zatvorima, u kojima je proveo veći deo svog zivota. Ipak, o njegovom likovnom stvaralaštvu se vrlo malo zna", objašnjava Stojčetović i dodaje:

Foto: Facebook
Foto: Facebook

"Kristijan Golubović, više od dvadeset godina, u kontinuitetu, radi crteže, akvarele, kolaže, lutke od papira, skulpture od pruća, čačkalica i mermera, gravire na staklu i mozaike u kojima opisuje njegov odnos prema sebi, porodici, prijateljima, ženi, društvu, religiji, pravdi. Crteži su, pretežno, rađeni markerima na kvalitetnom papiru, brižljivo sortirani po periodima i mestima na kojima su rađeni".

Ceo prostor Kristijanovog stana je, kako kaže Stojčetović, ispunjen je brojnim fasciklama i slikarskim mapama u kojima brižno čuva svoje radove.

"Ovo je moj život!", rekao je Kristijan, pokazujući na svoje crteže.

(Dnevno.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track