KOMPLEKSAŠI: Hrvati bi da iskopiraju Beograd na vodi!

Bez blama kradu ideju da bi parirali našoj prestonici

KOMPLEKSAŠI: Hrvati bi da iskopiraju Beograd na vodi!

Društvo -
Plagijator: Gradonačelnik Milan Bandić, uprkos protestu građana, insistira na izgradnji kompleksa sličnog onom koji je već započet u Beogradu

BEOGRAD - „Zagreb na vodi“!Dok je priprema terena za projekat „Beograd na vodi“ u punom jeku, u hrvatskoj prestonici besramno odlučuju da ukradu ideju i naprave isti kompleks. Videvši da je beogradski projekat izazvao sjajne komentare u Evropi, a na sajmu nekretnina u Kanu privukao najviše pažnje, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić odmah je pokrenuo modernizaciju naselja uz Savu. Naime, uskoro bi u zagrebačkom naselju Savica, pandanu beogradske Savamale, gde će biti izgrađen „Beograd na vodi“, trebalo da počne izgradnja kompleksa zgrada od četiri nebodera na površini od 105.000 kvadratnih metara. Skandalozno je što se u okviru ovog kompleksa planira i izgradnja poslovne kule od 135 metara, a znamo da će simbol „Beograda na vodi“ upravo biti kula. U budućem beogradskom naselju u savskom amfiteatru najavljena je izgradnja beogradske kule, koja bi sa svojih 50 spratova bila najveća zgrada u ovom delu Evrope.Zagrepčani se buneStanovnici naselja Savica pobunili su se smatrajući da će ih planirani megaprojekat „ugušiti“, međutim, kako kažu, gradonačelnik insistira na ovom projektu jer ne želi da Beogradu prepusti titulu najatraktivnije prestonice na Balkanu. Savica ima oko deset hiljada stanovnika, koji strahuju da će nakon izgradnje centra nastati kolaps i buka i da će se uništiti preostale zelene površine, ali vlast za to ne mari.Konačno smo lideriKoordinator projekta „Beograd na vodi“ Aleksandar Karlovčan kaže da mu je drago ako su svojim idejama poslužili drugima kao primer i da Zagrepčane ipak ne vide kao konkurenciju.- Lepo je čuti da region ima slične namere kao one koje smo mi već počeli da ostvarujemo. „Beograd na vodi“ će na najprofesionalniji način biti realizovan, a to su prepoznali i u Kanu, gde su nam dodelili nagradu. Drugi mogu da nas prate. Konačno smo i mi u nečemu lideri - ističe Karlovčan i dodaje da je ideja koju Zagreb planira da realizuje postojala i ranije, kao što je i „Beograd na vodi“ postojao kao ideja poslednjih 30 godina, ali je najbitnije da je Beograd napokon lider kad je reč o realizaciji.

Bleda kopija... Hrvatski planovi
Bleda kopija... Hrvatski planovi

Plagijator... Milan Bandić
Plagijator... Milan Bandić

Beograd Vs Zagreb svaka sličnost je namernaBG: Pripremni radovi za „Beograd na vodi „ krenuli su početkom marta ove godine.Savamala - beogradski kvart u kojem će biti jedan deo „Beograda na vodi“U Beogradu se u okviru projekta „Beograd na vodi“ planira izgradnja kule visine 180 m.ZG: Početkom aprila pojavljuje se predlog gradonačelnika Zagreba za izgradnju sličnog kompleksa u Zagrebu.Savica - zagrebačko naselje u kojem se planira izgradnja modernog kompleksaU Zagrebu se planira izgradnja kule od 135 m.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track