MINISTARSTVO ENERGETIKE UPOZORILO EPS: Snabdevanje građana važnije od odbrane trgovaca strujom!
Foto: Rojters

Vremenska nepogoda u Zapadnoj Srbiji

MINISTARSTVO ENERGETIKE UPOZORILO EPS: Snabdevanje građana važnije od odbrane trgovaca strujom!

Društvo -
Od svih zaposlenih, a naročito od direktora EPS, očekujemo da, umesto što prebacuju odgovornost na privredna društva za distribuciju električne energije, svojim ličnim angažovanjem na terenu doprinesu da havarije na dalekovodima budu sanirane u najkraćem mogućem roku, kažu u Ministarstvu energetike

BEOGRAD - Ministarstvo energetike zahteva od EPS-a da u najkraćem roku obezbedi snabdevanje strujom stanovnika zapadne Srbije u područjima pogođenim vremenskim nepogodama

Ministarstvo upozorava da je uredno snabdevanje građana mnogo važnije nego odbrana trgovaca strujom.

"Od svih zaposlenih, a naročito od direktora EPS-a, očekujemo da, umesto što prebacuju odgovornost na privredna društva za distribuciju električne energije, svojim ličnim angažovanjem na terenu doprinesu da havarije na dalekovodima budu sanirane u najkraćem mogućem roku", navodi se u saopštenju Ministarstva energetike.

Ministarstvo podseća da su problemi u snabdevanju nastali još 17. aprila i smatra da su snažnijom i odlučnijom angažovanošću, pre svega menadžmenta ovog javnog preduzeća, mogli da budu efikasnije rešavani.

"Kad problemi na terenu budu rešeni, Ministarstvo će uraditi analizu i sačiniti izveštaj o postupanju EPS-a u ovoj vanrednoj situaciji", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ukazuje, i ne po prvi put, da se EPS mora mnogo odgovornije ponašati kada je u pitanju održavanje i tehnička ispravnost dalekovoda i ostalih kapaciteta.

"Nedopustivo je da, iako je Godišnji plan poslovanja EPS usvojen 7. marta 2014. godine, većina javnih nabavki ni do danas nije pokrenuta, a da posledice takvog ponašanja snose potrošači".

Ministarstvo ističe da je uredno snabdevanje građana za EPS mnogo važnije nego ulaganje u promotivne svrhe ili odbrana trgovaca strujom i sve drugo što građanima ne donosi nikakvu korist i zahteva da se EPS u potpunosti okrene svojim korisnicima, jer je to, kako navodi, jedini način da ovo javno preduzeće može opstati u budućnosti u uslovima otvorenog tržišta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track