(VIDEO) DOSAD NEOBJAVLJEN SNIMAK: Ovako je Tito govorio engleski!
Foto: Youtube

Maršal u poseti Velikoj Britaniji

(VIDEO) DOSAD NEOBJAVLJEN SNIMAK: Ovako je Tito govorio engleski!

Društvo -
Ako se pažljivo posluša snimak, koji prikazuje maršalovu posetu Velikoj Britaniji 1953. godine, Tito govori engleski takođe sa primesom ruskog. Umesto "pipl" on izgovara "piplj"

Josip Broz Tito tokom svog doživotnog mandata na čelu nekadašnje SFRJ sreo se sa mnogim svetskim državnicima. Slika koja je skoro uvek pratila te susrete je nasmejan maršal kako razgovara sa svojim inostranim prijateljima.

I mnogi su se pitali na kom jeziku. Dobro, nekada se vidi da je tu prevodilac, ali u mnogo situacija Tito razgovara sa strancima sam. Bila to Elizabet Tejlor ili Vinston Čerčil.

Mnogi su analizirali i Titov srpskohrvatski jezik i u njemu uočavali primese ruskog. Otuda mnoge teorije gde se Tito predstavlja kao ruski čovek infiltriran u SFRJ... To je već stara priča. Ali nedavno objavljeni snimak koji je završio na Internetu pokazuje maršala kako govori engleski jezik.

Ako se pažljivo posluša snimak, koji prikazuje maršalovu posetu Velikoj Britaniji 1953. godine, Tito govori engleski takođe sa primesom ruskog. Umesto "pipl" on izgovara "piplj".

Uostalom poslušajte i pogledajte sami snimak i procenite kako nekadašnji predsednik SFRJ govori engleski. Mada za mnoge ostaje nepoznanica gde i kada je uspeo da ga nauči?

http://www.youtube.com/watch?v=7fV39vSCZUQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track