ADMIRAL U POSETI DEČANIMA: Oficiri Kfora razgovarali o zaštiti srpskog manastira!
Foto: Facebook

Visoka delegacija

ADMIRAL U POSETI DEČANIMA: Oficiri Kfora razgovarali o zaštiti srpskog manastira!

Društvo -
Ovo je bila prilika da sa ovim visokim NATO oficirima porazgovaram o zaštiti manastira Dečani, saopštio arhimandrit Sava Janjić
1 / 6 Foto: Facebook

Manastir Dečani danas su posetili američki admiral Brus Klingan, komandant NATO snaga (Joint Force Command) i komandant KFOR-a italijanski general Salvatore Farina.Ovo je bila prilika da sa ovim visokim NATO oficirima porazgovaram o zaštiti manastira Dečani naročito u kontekstu najnovijih pretnji manastiru i ispisivanja grafita UČK, saopštio je arhimandrit Sava Janjić.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Na kapiji Manastira Visoki Dečani prošlog četrtka osvanuli su grafiti sa natpisom UČK, takozvane Oslobodilačke vojske Kosova. Ambasadorka SAD u Prištini Trejsi En Džejkobson izrazila je žaljenje zbog grafita OVK koji su iscrtani na vratima Manastira Visoki Dečani i istakla da opština ne može da razvija turizam ako ne poboljšava odnose sa manastirom!

Na kapiji Manastira Visoki Dečani, koji je pod zaštitom Uneska, jutros su osvanuli grafiti sa natpisom UČK, takozvane "Oslobodilačke vojske Kosova".

Manastirska kapija se nalazi svega nekoliko desetaka metara od italijanskog punkta KFOR-a. Američka ambasada u Srbiji takođe je osudila provokaciju albanskih ekstremista na Kosmetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track