PRAZNIK RADA: Sindikalni skup 1. maja na Trgu Nikole Pašića
Foto: Beta

Tačno u podne

PRAZNIK RADA: Sindikalni skup 1. maja na Trgu Nikole Pašića

Društvo -
Posle uvodnog govora, okupljeni će se prošetati ulicama u centru grada, kako bi ukazali na siromaštvo, socijalnu nepravdu, ugrožena prava radnika i nezaposleost

BEOGRAD - Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost obeležiće Međunarodni praznik rada - Prvi maj okupljanjem na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Skup počinje u podne, a posle uvodnog govora, okupljeni će se prošetati ulicama u centru grada, kako bi ukazali na siromaštvo, socijalnu nepravdu, ugrožena prava radnika, nezaposleost.

Skup će biti završen na Trgu Slavija, polaganjem venaca ispred spomenika Dimitriju Tucoviću, osnivaču organizovanog radničkog pokreta u Srbiji i borcu za radnička prava, navedeno je u saopštenju sindikata.

Sindikat pozvao radnike da se bore za svoja pravaKonfederacija slobodnih sindikata danas je, u proglasu objavljenom povodom Međunarodng praznika rada, pozvala radnike da 1. maja organizovano izađu na ulice kada ih na proteste bude pozvao bilo koji sindikat i dignu glas za poštovanje svojih prava.

"Ako verujete onima koji vam obećavaju bilo kakav posao, bedne plate, rad od jutra do sutra, ali i 'bolje sutra', a sami godinama žive na vaš račun i mnogo bolje od vas, onda sedite kod kuće i čekajte", navodi se u proglasu.Radnici se pozivaju da izađu na ulice ukoliko se osećaju prevareno, ali i spremno da se bore za budućnost svoje dece."Izađite na ulice kada vas budemo pozvali mi ili neki drugi sindikat, da im pokažemo da nismo 'pusta raja', koju svako može da vara i eksploatiše koliko mu je volja, već samosvesni i ponosni radnici koji su spremni da se bore za svoje pravo na dostojanstven rad i život", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track