KURIR U KONTROLI: Bravo komunalci Očistili svaki papirić!
Foto: Dragan Kadić

Izletišta nakon praznika čista

KURIR U KONTROLI: Bravo komunalci Očistili svaki papirić!

Društvo -
Avala, Košutnjak, Ada i Bojčinska šuma dan nakon prvomajskog uranka potpuno sređeni, službe odnele 100 kubika smeća
1 / 3 Foto: Dragan Kadić

BEOGRAD - Bravo komunalci!Poslednjih godina navikli smo na užasne prizore koji ostaju posle prvomajskih izletnika, koji su skloni da Praznik rada, osim roštiljanja, „začine“ ostavljanjem smeća, obaranjem i lomljenjem klupa, bacanjem ostataka hrane...

Međutim, ove godine ekipa Kurira je obišla poznata beogradska izletišta - Košutnjak, Adu Ciganliju, Avalu i Bojčinsku šumu - koja su zahvaljujući Javnom komunalnom preduzeću „Gradska čistoća“ izgledala kao da ih na dan uranka niko nije ni posetio. Prema prvim podacima, stotinu kubika smeća odnele su službe JKP „Gradska čistoća“Prva lokacija je bila Bojčinska šuma, u blizini Surčina, gde su i juče mnogobrojne gradske porodice družile uz roštilj, jahanje ponija, boravak u restoranu i igranje na travi. Jedino ostaci ugašene vatre ukazuju da je neko boravio u prirodi.

- Do sedam sati ste možda i mogli da zateknete neko smeće, ali sada su čak i kontejneri prazni. Nema ni opušaka cigareta, čak ni papirića - objašnjava jedna od ugostiteljskih radnica lokalnog restorana i dodaje da ljudi ni ove godine nisu bili disciplinovani, već da zasluga pripada komunalnoj službi.Na Avali smo i juče zatekli izletnike koji su uživali u lepom vremenu, pogotovo u podnožju planine, gde su smešteni vašar i prodavci pljeskavica i drangulija za decu. Sve klupe, čisti proplanci i staze pored puta bili su zauzeti, ali niko od prisutnih nije želeo da remeti trud komunalaca.Na „beogradskom moru“ izgledalo je kao da niko nije ni roštiljao. Ipak, u daljini se naziru dim i miris roštilja, tako da prilazimo obeleženom mestu za paljenje vatre i vidimo da ima izletnika, ali ne i loma.Jedina neočišćena klupa u blizini groblja na Košutnjaku podseća nas da ima nesavesnih građana, koji su najverovatnije izletište napustili nakon obilaska „Gradske čistoće“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja