Gašić: Nismo odustali, ali još nemamo novac za nove migove!
Foto: Tanjug

Vojska Srbije

Gašić: Nismo odustali, ali još nemamo novac za nove migove!

Društvo -
Gašić kaže da treba ”imati u vidu stvarne mogućnosti države“. Prema njegovim rečima, vremena nisu laka, tako da kupovina aviona nije planirana iz budžetskih sredstava za ovu godinu, ali oni ostaju deo plana o kome će odlučivati država

BEOGRAD - Novi ministar odbrane Bratislav Gašić kaže da Srbija ne odustaje od kupovine novih aviona za Vojsku, ali da trenutno nema novca za tu namenu.

Gašić kaže da treba ”imati u vidu stvarne mogućnosti države“. Prema njegovim rečima, vremena nisu laka, tako da kupovina aviona nije planirana iz budžetskih sredstava za ovu godinu, ali oni ostaju deo plana o kome će odlučivati država.

Mi ove godine nastavljamo započete modernizacije borbenih sredstava i njihov remont, imaćemo značajna opremanja i infrastrukturna ulaganja, a prioriteti su dalje opremanje jedinica Vojske Srbije koje se upućuju u mirovne misije, nabavka opreme za jedinice Vojske Srbije po modelu M-21, vazduhoplovstvo treba da dobije nove školske avione ‘Lasta’, nastavljamo razvijanje našeg telekomunikacionog sistema, a poboljšaćemo i uslove za bezbedno skladištenje ubojnih sredstava”, kaže Gašić. Preduzeća iz namenske industrije su među najvećim poreskim dužnicima, a ministar Gašić kaže da je razgovarao sa svim direktorima i da će vrlo brzo sagledati realne izveštaje i bilanse, a samim tim i mogućnosti. “Namera je da popravimo situaciju jer se obaveze prema državi moraju izvršavati”, poručuje on. Gašić kaže i da je nastavak aktivnosti na sanaciji zgrada ”A“ i ”B“ Generalštaba, ali da još uvek ne postoji konačno rešenje. “Javnosti su poznata ograničenja zakonske prirode, kod takvog rešenja uvažićemo i mišljenja urbanista i arhitekata, a na rešenje će sigurno uticati realno ostvariv plan sa obezbeđenim finansiranjem, koga sada nema i zato će konačno rešenje sačekati”, navodi ministar odbrane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja