Najnovije vesti

SKANDALOZNI VIDEO-SNIMAK: Ministar snimljen dok je uzimao 3.000 dolara!

Da li je ovo korupcija na delu?

SKANDALOZNI VIDEO-SNIMAK: Ministar snimljen dok je uzimao 3.000 dolara!

Društvo
Bivši ministar i političar, sada profesor Slobodan Vuksanović krišom snimljen dok je od nepoznatog muškarca uzimao svežanj novčanica
1 / 7 Foto: Printskrin Yt

BEOGRAD - Uhvaćen.Kurir je došao u posed snimka na kome se jasno vidi kako Slobodan Vuksanović, bivši ministar prosvete u vladi Vojislava Koštunice, od nepoznatog muškarca uzima 3.000 dolara. Vuksanović je krišom snimljen u oskudnoj dnevnoj sobi u kojoj mu pomenuti muškarac srednjih godina, crne kose, s bradom na ruke daje novac koji on potom stavlja u unutrašnji džep sakoa i pod izgovorom da ima mnogo posla odlazi.

Akteri... Slobodan Vuksanović, koji uopšte ne sumnja da ga snimaju, i neidentifikovani muškarac
Akteri... Slobodan Vuksanović, koji uopšte ne sumnja da ga snimaju, i neidentifikovani muškarac

Ne treba potpis- Evo ti one 3.000 (dolara), moram još jednom da prebrojim. Nisam hteo pred njim, a učinilo mi se da ima jedna manje - kaže muškarac Vuksanoviću i pošto je uredno prebrojao novac pred njim, kaže:- Evo, to je to - i predaje novac bivšem ministru, koji ga pita:- Je l‘ treba da potpisujem?- Ne, to ćeš s njim (ali ne navodi ime tog drugog), nije mi rečeno. Poznajemo se, tu smo. Znam da ne može biti: „Nije mi dao“. Meni je u početku bilo..., zato sam ja insistirao... - kaže Vuksanovićev darodavac na snimku.Ubrzo pošto je uzeo novac Vuksanović se pokupio i pod izgovorom da je u velikoj gužvi otišao.Ministarska tarifaMeđutim, na snimku se ne čuje na ime čega je tadašnji ministar dobio novac.U razgovoru za naš list Vuksanović je rekao da je to stara priča za koju je čuo još kad je bio ministar:- Bila je prila da je to bio neki Amerikanac koji mi je dao pare, ne znam ni ja za šta.On tvrdi da je u pitanju foto-montaža i da to svaki srednjoškolac može da uradi. U svoju „odbranu“ on još navodi i da je tarifa ministara od 100.000 do 300.000 evra, a ne tričavih 3.000 dolara. A na pitanje kako to da zna „ministarsku tarifu“, Vuksanović je kao iz topa odgovorio:

Dolari... Muškarac pred Vuksanovićem prebrojava novac, jer je posumnjao da fali neka novčanica
Dolari... Muškarac pred Vuksanovićem prebrojava novac, jer je posumnjao da fali neka novčanica

- Pa, čitam Kurir. To je smešno, jer niko ništa ne bi odradio za 3.000 evra. Da ste rekli 300.000 evra, pa da verujemo... To bi mi bio najveći kompliment, da odem u zatvor, jer se tako stiče popularnost. Naravno, ovo kažem ironično - kaže Vuksanović i nastavlja da se „ukopava“:- Ne treba da mi šaljete sliku da vidim. Ja crnog čoveka s bradom nikad nisam upoznao. Niti sam uzimao pare, niti sam upoznao nekog s bradom. Svi su bili lepo obrijani.Da bi zatim prebacio priču na svoju tešku ekonomsku situaciju.- Živim u 32 kvadrata, a prošle godine sam prodao automobili da vodim decu na more. To je potpuno izmišljeno! Evo, ja sam lopov kao Mišković, uhapsite me. Ružno je da uzimate jadnika koji piše knjige za decu - „pohvalio“ se za kraj.

http://www.youtube.com/watch?v=zf9SM5JERv8

BiografijaSHVATIO DA JE SUVIŠAN U POLITICISlobodan Vuksanović bio je ministar prosvete i sporta od 2004. do 2007. Politikom je počeo da se bavi 1990. kada se učlanio u DS, a napustio ga je 2000. Godine 2002. osnovao je Narodnu demokratsku stranku, koja je pristupila DSS. U aprilu 2013. godine otišao je iz DSS jer je, kako je tada rekao, shvatio da je postao suvišan. Predaje metodiku nastave književnosti i književnost za decu na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...