Tužilaštvo češlja Vuksanovića zbog mita od 3.000 dolara!
Foto: Beta

Afera Vuksa: Posle pisanja Kurira krenula provera

Tužilaštvo češlja Vuksanovića zbog mita od 3.000 dolara!

Društvo -
Zamenik tužioca za organizovani criminal od Kurira zatražio snimak na kojem Slobodan Vuksanović uzima 3.000 dolara od nepoznate osobe

BEOGRAD - Počelo je.

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je juče od Kurira video-snimak na kojem se vidi kako bivši ministar prosvete Slobodan Vuksanović od nepoznatog muškarca uzima 3.000 dolara. Nadležni su poslali dopis - zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja „radi potpunog razjašnjavanja ovog događaja i utvrđenja da li postoje osnovi sumnje da je Slobodan Vuksanović u konkretnom slučaju učinio krivično delo primanja mita iz člana 367 Krivičnog zakonika ili neko drugo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.“Provera autentičnosti- Neophodno je da u što kraćem roku Tužilaštvu za organizovani kriminal dostavite pomenuti video-snimak kako bismo proverili njegovu autentičnost i preduzeli druge potrebne radnje iz naše nadležnosti - navodi se u dopisu.

Vuksanović, koji pre dva dana nije želeo da mu pošaljemo slike snimka jer je siguran da nije uzeo novac, te da nikad nije ni upoznao čoveka s bradom, juče, pošto je pogledao snimak na našem sajtu, kazao je da ostaje pri stavu da je to gnusna laž!- To je foto-montaža koju je svako mogao da napravi. Ne znam zašto se to izmišlja. Nikada nisam video čoveka sa snimka, zapamtio bih ga jer ima karakterističnu bradu. Nemam neprijatelja u životu, nikoga nisam prevario. Nije mi jasno zašto me Kurir, koji redovno čitam, blati - poručio je Vuksanović.

Podsetimo, Kurir je juče objavio snimak na kojem se vidi kako Vuksanović, dok je bio ministar prosvete, od nepoznatog muškarca u oskudnoj dnevnoj sobi uzima 3.000 dolara.U kratkom razgovoru bivši Koštuničin ministar pitao je pomenutog muškarca, pošto je stavio novac u unutrašnji džep sakoa, da li treba nešto da potpisuju, na šta mu je on rekao da nema potrebe jer se poznaju, te mu veruje. Vuksanović je tada izjavio da je to stara priča za koju je čuo još kad je bio ministar:Priča godinama stara - Bila je priča da je to bio neki Amerikanac koji mi je dao pare, ne znam ni ja za šta. Da ste rekli 300.000 evra, pa da verujemo... Niti sam uzimao pare, niti sam upoznato nekog s bradom - kazao je Vuksanović, a onda provukao da je u vrlo teškoj ekonomskoj situaciji.

ĆorakPOLICIJA ĆUTIOd ministra policije Nebojše Stefanovića, kao i od direktora policije Milorada Veljovića nismo uspeli da dobijemo odgovor da li će pokrenuti istragu na osnovu snimka koji je objavio naš list.

http://www.youtube.com/watch?v=zf9SM5JERv8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track