TUŽNE SLIKE IZ OBRENOVCA: Policija uz narod dok napušta svoje domove!
Foto: Tanjug

Deli vodu i hleb iz kamiona

TUŽNE SLIKE IZ OBRENOVCA: Policija uz narod dok napušta svoje domove!

Društvo -
Prolazi kroz grad i deli vodu i hleb iz kamiona građanima koji su ostali u gradu
1 / 7 Foto: Beta

Nivo vode u Obrenovcu tokom noći je opao tako da je evakuacija stanovništva nastavljena kamionima umesto čamcima, a po nalogu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, u ovom gradu jutros je formiran Operativni štab, koji će sprovoditi sve potrebne mere za normalizaciju života u tom gradu.

Ministar policije Nebojša Stefanović apelovao je danas na stanovnike Obrenovca da se ne vraćaju svojim kućama dok ih nadležni organi ne pozovu. Specijalci Protivterorističke jedinice (PTJ) MUP Srbije i njihov komadant pukovnik Goran Dragović danima spasavaju ljude.

On je dodao da se u međuvremenu voda, hrana i lekovi redovno razvoze i da stižu do svim kojima je potrebno.

Spasioci su po celu gradu, a još ima onih koji ne žele da napuste svoje domove i ostali su u svojim kućama. Neki od njih koji su ostali bore se bez struje, ali kažu da imaju vode i hrane i pokušavaju da nahrane stoku koja je ostala iza onih koji su zbog vodene stihije napustili domove.

Još 600 Obrenovčana čeka na evakuaciju, objavio je MUP na osnovu ankete i spiskova.

Foto: MUP
Foto: MUP

Vojska prolazi kroz grad i deli vodu i hleb iz kamiona građanima koji su ostali u gradu. Apeluje se na građane da pristanu na evakuaciju.

Ono što je veoma važno da postoje suvi delovi, takozvani suvi džepovi, gde se građani okupljaju i čekaju pomoć.

Ministarstvo unutrašnjih poslova moli građane da, radi bržeg i efikasnijeg sprovođenja akcije evakuacije i pružanja pomoći ugroženim građanima, sarađuju i prate instrukcije pripadnika MUP-a.

Ministar policije apelovao je na stanovnike Obrenovca da se ne vraćaju svojim kućama dok ih nadležni organi ne pozovu i dodao da se u međuvremenu voda, hrana i lekovi redovno razvoze i da stižu do svim kojima je potrebno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track