VELIKA POMOĆ: Telekom i Vip dali besplatan FB, Tviter i minute!
Foto: AP

Poplave u Srbiji

VELIKA POMOĆ: Telekom i Vip dali besplatan FB, Tviter i minute!

Društvo -
Tokom naredna 24 sata biće aktivirani dodatni paketi koji sadrže 60 minuta/smartova za besplatne razgovore i 1GB interneta u nacionalnom saobraćaju

Iz Telekoma Srbije su saopštili da će korisnici besplatan internet za Fejsbuk i Tviter moći da koriste isključivo sa svojih mobilnih telefona, a besplatan mobilni internet za sve društvene mreže biće omogućen dok traje vanredna situacija. Iz Vipa navode da će svim pripejd i postpejd korisnicima tokom naredna 24 sata biti aktivirani dodatni paketi koji sadrže 60 minuta/smartova za besplatne razgovore i 1GB interneta u nacionalnom saobraćaju, koji važe do 25. maja

Telekom Srbija saopštila je danas da je obezbedila tehničke uslove za besplatan internet na kojem se mogu koristiti društvene mreže Fejsbuk (Facebook) i Tviter (Twitter) i zamolila građane da ovu pogodnost koriste pre svega da bi pomogli najugroženijem stanovništvu u zemlji.

Da ne bi bilo ugroženo funkcionisanje čitave mreže, korisnici će besplatan internet za pomenute društvene mreže moći da koriste isključivo sa svojih mobilnih telefona, a besplatan mobilni internet za sve društvene mreže biće omogućen dok traje vanredna situacija.Telekom Srbija je predočio da se na taj korak odlučila s obzirom na to da je u pojedinim područjima Srbije, pre svega onim najviše pogođenim poplavama, otežan telekomunikacioni saobraćaj i da se komunikacija u velikoj meri uspostavlja i putem društvenih mreža. Da ne bi bilo ugroženo funkcionisanje čitave mreže, korisnici će besplatan internet za pomenute društvene mreže moći da koriste isključivo sa svojih mobilnih telefona.

"Molimo građane da ovu pogodnost koriste pre svega da bi pomogli najugroženijem stanovništvu, kako bi informacije na vreme stigle do onih kojima su najpotrebnije i onih koji pružaju pomoć - apelovao je Telekom Srbija.Sličnu akciju napravio je i operater Vip. Vipove tehničke ekipe uspele su da uspostave signal u većem delu zapadne Srbije pa je operater odlučio da svojim korisnicima pokloni besplatne minute i megabajte kako bi mogli da više budu kontaktu sa svojim najbližima i bolje se informišu.

Svim pripejd i postpejd korisnicima tokom naredna 24 sata biće aktivirani dodatni paketi koji sadrže 60 minuta/smartova za besplatne razgovore i 1GB interneta u nacionalnom saobraćaju, koji važe do 25. maja. U ovom trenutku identifikovano je oko 250.000 korisnika sa ugrozenih podrucja, koji će o aktivaciji donacije biti obavešteni i direktnom SMS porukom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track