VELIKA SRCA NAŠE BUDUĆNOSTI: Srednjoškolci sviraju u za drugove iz poplavljnenih mesta!
Foto: Kurir

Knez Mihailova

VELIKA SRCA NAŠE BUDUĆNOSTI: Srednjoškolci sviraju u za drugove iz poplavljnenih mesta!

Društvo -
Humanitarnu akciju u vidu koncerta organizovali su đaci srednjih škola u Beogradu, Pored toga učenici Medicinske škole sa Zvezdare, Druge ekonomske i mnogih drugih organizovali su prikupljanje pomoći, stvari i najpotrebnijih namirnica za ugrožene
1 / 6 Foto: Kurir

Učenici Muzičke škole "Josip Slavenski" organizovali su danas humanitarni koncert u Knez Mihailovoj ulici kako bi pomogli drugarici koja je zbog poplava sa porodicom evakuisana iz Obrenovca. Pored toga učenici Medicinske škole sa Zvezdare, Druge ekonomske i mnogih drugih organizovali su prikupljanje pomoći, stvari i najpotrebnijih namirnica za ugrožene.

"Rešili smo da iznenadimo drugaricu i poklonimo joj novu violinu, jer je njena uništena u poplavi. Takođe, želimo da pomognemo koliko možemo i u renoviranju kuće koje će biti neophodno kada se situacija smiri. Ovu akciju smo započeli juče i za sada smo prikupili 15.000 dinara", kaže Ana Nikolić, učenica prve godine.

Veliki broj Beograđana koji se okupio preko puta Filozofskog fakulteta da pruži podršku i pomogne u prikupljanju novca, pozdravljao je mlade muzičare glasnim aplauzima. Na koncertu je učestvovalo oko 15 učenika od prve do četvrte godine, koji su najavili da će svirati dokle se ne prikupi potreban novac.

"Koncert smo organizovali prvenstveno zbog drugarice, ali želimo da pomognemo i drugim ljudima koji su ugroženi od poplava. Ako treba sviraćemo svaki dan i daćemo sve od sebe da ostvarimo cilj", dodaje Ana. Učenici su najavili da će i sutra u isto vreme organizovati koncert i pozivaju sve ljude koji su u mogućnosti da dođu i daju svoj doprinos.

"Sviramo i sutra popodne, sa profesorom, deo novca dajemo drugarici i njenoj porodici, dok ćemo ostatak uplatiti ostatku ugroženih ljudi.To je jedini način na koji možemo da pomogemo, ipak u muzici smo najbolji", kaže Bogdan Radulović, član orkestra.

(EPK/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track