ČETIRI FAZE OBNOVE ZEMLJE: Vučićev plan oporavka od poplava!
Foto: Tanjug

Saniranje

ČETIRI FAZE OBNOVE ZEMLJE: Vučićev plan oporavka od poplava!

Društvo -
Premijer je na konferenciji za novinare rekao da je svakako najveća šteta u eklektroenergetskom sistemu Srbije

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će se obnova zemlje i saniranje materijalne štete sprovoditi u četiri faze i to kroz obnovu:

- Elektronergetskog sistema- Putne infrastrukture- Saniranje štete na kućama i drugim objekatama- Kreiranje ekonomskog rasta i obnovu naše sveukupne ekonomske energije

Prema njegovim rečima putna mreža je nastradala više nego železnička i neki putni pravci neće dugo biti otvoreni ni za putnički a posebno ne za teretni saobraćaj, ali je poručio da odmah treba da se krene u obnovu putne infrastrukture u narednih 10 dana.

"Vremena za čekanje nema i ljudi moraju da se kreću i to je prvi posao koji ćemo obaviti" poručio je premijer. On je naveo i da će se najhitnije krenuti u obnovu kuća i to pre svega onih koji su ostali u poptunosti bez krova nad glavom i da će se probatri da se taj psoao završi za dva do tri meseca. Kao četrvti deo Vučić je naznačio kreiranje ekonomskog rasta i obnovu sveukupne ekonomske energije. Mislim da je to od ključnog zanačaja za napredak Srbije, podvukao je Vučić.

Vučić je ponovio da ne postoji ozbiljna procena štete i upozorio da ono što dobija i što šalju predsednici pojedinih opština bolje da ne komentariše. "Nisu građani tu da od njih uzima kome je koliko volja" rekao je Vučić i dodao da ti opštinari računaju da sve svoje gubitke i minuse nadoknade novcem države i građana Srbije."Nesposobnost nećemo da plaćamo", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track