Mobilizacija nemačkih firmi za pomoć žrtvama u Srbiji
Foto: Rojter

Podrška žrtvama

Mobilizacija nemačkih firmi za pomoć žrtvama u Srbiji

Društvo -
Reč je o humanitarnoj akciji Solidarnost sa žrtvama poplave u Srbiji koju podržavaju Vlada Nemačke, DSW, AHK, organizacija Help i Forum Srbija-Nemačka

BEOGRAD - Nemačka privredna zajednica mobiliše nemačke firme u Srbiji i Nemačkoj kao i nemačke medije za podršku žrtvama poplave u Srbiji, saopštila je Delegacija nemačke privrede u Srbiji (AHK), koja je pokrenula humanitarnu akciju u tom cilju.

"Pozivamo nemačke kompanije u Srbiji, članove Nemačko-srpskog privrednog udruženja (DSW), preduzeća iz Nemačke, nemačke institucije i pojedince da se priključe našoj akciji i time daju doprinos za pomoć najugroženijima", navodi se u saopštenju.

Reč je o humanitarnoj akciji "Solidarnost sa žrtvama poplave u Srbiji" koju podržavaju Vlada Nemačke, DSW, AHK, organizacija "Help" i Forum Srbija-Nemačka, stoji na sajtu AHK. Nakon prvih analiza sa lica mesta trenutno je najviše potrebna pomoć u novcu, lekovima i materijalnim stvarima za građevinske radove, navodi se u saopštenju.

Na sajtu AHK, takođe, stoji da će organizacija "Help" pokušati da pomogne oko organizacije skloništa u kojima bi mogli da se privremeno zbrinu najugroženiji stanovnici.

"U zajedničkoj koordinaciji ćemo se pobrinuti za to da sva sredstva budu upotrebljena za sanaciju stanova i kuća, kako bi najugroženiji mogli da se vrate u svoje domove. Donatore ćemo redovno obaveštavati u koje svrhe su se njihova sredsta iskoristila", navodi se u saopštenju.

Ako su u pitanju veće donacije, Delegacija nemačke privrede i Ambasada Nemačke u Srbiji nude mogućnost da se posebni pojedinačni angažman kao firme ili institucije adekvatno predstavi široj javnosti preko različitih medija u okviru akcije "Solidarnost sa žrtvama poplave u Srbiji".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track