RTS U NEDELJU: Teleton  za poplavljenu Srbiju
Foto: Rts, printskrin

Pomoć za ugrožene

RTS U NEDELJU: Teleton za poplavljenu Srbiju

Društvo -
Na poziv Radio-televizije Srbije već su se odazvale brojne kompanije i institucije, sa željom da se uključe u osmi Teleton RTS

Radio-televizija Srbije uz podršku Ministarstva kulture i informisanja organizuje u nedelju, 25. maja nacionalnu dobrotvornu akciju , TV program - Teleton - za poplavljenu Srbiju. Cilj akcije je prikupljanje sredstava za pomoć žrtvama poplave u Srbiji. Na poziv Radio-televizije Srbije već su se odazvale brojne kompanije i institucije, sa željom da se uključe u osmi Teleton RTS-a.

Tokom akcije Teleton-za poplavljenu Srbiju, građani će moći da doprinesu ublažavanju štete od poplava u Srbiji upućivanjem telefonskih poziva iz fiksne telefonije ili slanjem SMS poruka. Jedinstveni SMS broj je obezbedila Vlada Republike Srbije, broj 1003, za sve tri mreže mobilnih operatora – Telenor, Telekom i VIP mobil. Cena poruke je 100 dinara, a sredstva će biti usmerena na račun Vlade Republike Srbije posebno otvoren za prikupljanje pomoći. Sve donacije biće upućivane direktno na namenske dinarske i devizne račune koje je otvorila Vlada republike Srbije za uplatu pomoći postradalima u poplavama.

U toku TV programa RTS Teleton- za poplavljenu Srbiju, ugledne ličnosti političkog i javnog života Srbije, odgovaraće na telefonske pozive gledalaca, a svaki poziv biće direktna donacija. Pored razgovora i uključenja gledalaca, emisiju će činiti i primerene muzičke numere i TV reportaže.

Dobrotvorni kontakt - šou program Teleton, pored gledalaca Prvog programa RTS-a , moći će da prate i gledaoci Satelitskog programa a dijaspora će ovoga puta moći da se uključi i donacijama u skladu sa mogućnostima: Vlada Srbije omogućila je uplate humanitarne pomoći žrtvama poplava u Srbiji putem PayPal servisa iz 193 zemlje i regiona. Ovo je osma humanitarna akcija Teleton koju organizuje Medijski javni servis Radio- televizija Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track