POTREBNA 3 AUTOBUSA: Ferijalci u subotu čiste teren u Krupnju
Foto: Rojter

Dobrovoljci u akciji

POTREBNA 3 AUTOBUSA: Ferijalci u subotu čiste teren u Krupnju

Društvo -
Polazak autobusa u okviru akcije "ORA Krupanj" je sutra u 6 sati sa platoa ispred Gradske opštine Zvezdara, a povratak je predviđen do 20 časova

BEOGRAD - Ferijalni savez Srbije, u saradnji sa drugim udruženjima, organizovaće sutra dobrovoljni odlazak volontera u Krupanj, radi čišćenja terena od naslaga zemlje, peska, šljunka i drugih nanosa, ali im nedostaje još tri autobusa da bi mogli da prevezu sve dobrovoljce.

Iz saveza apeluju na ljude dobre volje i auto-transportna preduzeća da pomognu i obezbede autobuse, bez nadoknade. Za čišćenje terena u Krupnju potrebni su dobrovoljci od 18 do 29 godina i iskusni brigadiri veterani, saopštio je savez, navodeći da se do sada prijavilo 354 akcijaša iz Beograda, 50 iz Zrenjanina. Do sada su obezbeđena četiri autobusa, a u toku je i akcija u Novom Sadu za nabavku jednog vozila.

Polazak autobusa u okviru akcije "ORA Krupanj" je sutra u 6 sati sa platoa ispred Gradske opštine Zvezdara, a povratak je predviđen do 20 časova. Obezbeđen je lanč paket za užinu i ručak u Krupnju, voda, sokovi za sve učesnike, naveo je u saopštenju sekretar saveza Žarko Gvero.

Akcija je organizovana uz pomoć Udruženja za negovanje tradicija dobrovoljnog rada "Pavle Korčagin", Udruženja građana Akcijaš i Udruženjem učesnika ORA (omladinska radna akcija) Čukarica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track