PREDRAG MARIĆ: Evakuisano više od 31.000 ljudi!
Foto: Beta/Arhivska Fotografija

Stabilizacija situacije

PREDRAG MARIĆ: Evakuisano više od 31.000 ljudi!

Društvo -
Stanje je stabilno na svim kriznim tačkama, ali nema opuštanja, svi u narednih pet-šest dana moraju da budu u pripravnosti, rekao je načelnik sektora za vanredne situacije

BEOGRAD - Načelnik sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić rekao je danas da je sa područja pogođenih poplavama evakuisano 31.879 ljudi, od kojih je 25.000 stanovnika Obrenovca.

Marić je na sednici Republičkog kriznog štaba kazao da se situacija u svim ugroženim područjma stabilizuje, ali da nema mesta za opuštanje.

"Stanje je stabilno na svim kriznim tačkama, ali nema opuštanja, svi u narednih pet-šest dana moraju da budu u pripravnosti", kazao je Marić. Kako je rečeno na sednici Štaba, trenutno je najteža situacija u Malom Zvorniku zbog klizišta, a iz jedne trećine grada Obrenovca, koji je najteže pogođen poplavama, voda se povukla. Povratak ljudi u očišćene delove Obrenovca biće moguć najranije za tri dana.

I direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Vladan Kocić naveo je da se situacija smiruje i da su nivoi svih reka u opadanju. Kocić je naveo da se nove padavine očekuju u noći između subote i nedelje, 24. i 25. maja, ali da neće uticati na vodostaj reka, već da "mogu samo da uspore nivo opadanja reka".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track