Studenti Veterinarskog fakulteta organizovali akciju prikupljanja pomoći za ugrožene životinje
Foto: PR

Humanitarci

Studenti Veterinarskog fakulteta organizovali akciju prikupljanja pomoći za ugrožene životinje

Društvo -
Akcija se nastavlja kao zvanična akcija fakulteta veterinarske medicine. U prvi mah se skupljala samo hrana za pse i mačke, jer su nažalost samo oni mogli da budu izbavljeni iz poplavljenih područja

Akcija prikupljanja pomoći za ugrožene životinje pokrenuli su studenti druge godine u subotu 17. maja. Isti dan se priključuju i studenti sa starijih godina. Posle toga se priključuje i studentski parlament i sve studentske organizacije kao i profesori.

Akcija se nastavlja kao zvanična akcija fakulteta veterinarske medicine. U prvi mah se skupljala samo hrana za pse i mačke, jer su nažalost samo oni mogli da budu izbavljeni iz poplavljenih područja. I da se pomogne ljudima koji su sa svojim životinjama u Beogradu, što po prihvatilištima, kao i po privatnim mestima kod prijatelja i porodica.

Motiv akcije je velika ljubav prema životinjama i humanist. Kao i da se spreče negativni efekti gladi kod životinja. Izuzetno je veliki odziv građana. Hrana je poslata u sva prihvatilišta po Beogradu gde je bilo spašenih životinja, u Obrenovac, Draževac, Ub, Krupanj, Mislođin, Morović, Jagodinu, Lazarevac, Bajnu Baštu, Svilajnac, Staru pazova.

I dalje pristižu pozivi za pomoć ljudi iz ugorženih područija za krupne životinje (stoku). Do sada ukupno je skupljeno oko 25t hrana i nekoliko tona sena i slame. Na fakultetu veterinarske medicine otvoren je namenski račun za donacije od kojih bi se dalje kupovala hrana i lekovi, neophodni da vetrinari volonteri sa fakulteta (profesori, asistenti) u narednom periodu obezbede uslove za besplatno lečenje životinja sa poplavljenih područija.

Broj žiro računa je 840-1825666-41 i obavezan poziv na broj 2014-5. Na internoj klinici veterinarskog fakulteta besplatno se pregledaju životinje i daje terapija.

"Želeo bih da se zahvalim svima koji su pomogli da ova akcija bude ovoliko uspešna, kao i velikim firmama i fabrikama koji su donirali hranu. Prijateljima iz Hrvatske, Slovenije, Nemačke, Tunisa, Turske, Rusije.", rekao je student fakulteta veterinarske medicine Igor Pešić.

Ljudima koji su danima uz nas i pomažu razvoženje hrane, pre svega Pet shopu Rot, kao i Zoranu Boškoviću iz Obrenovca, koji je do nedelje nesebično spašavao žene i decu, a od nedelje spašavao, hranio, i obilazio životinje iz Obrenovca. Većina njih je verovatno i živa danas samo zahvaljujući njemu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track