LAZAR KRSTIĆ: Srbija još nije spremna za razvojnu banku!
Foto: Tanjug

Smisleno govoriti tek za tri godine

LAZAR KRSTIĆ: Srbija još nije spremna za razvojnu banku!

Društvo -
Država nije dobar preduzetnik kod nas. Neophodno je da se ispune određeni preduslovi na kojima ćemo raditi, a do tada nam ne treba još jedna razvojna banka kakvu smo imali u bankarskom sektoru, u kom smo, nažalost, videli kako se pokazuju državne banke", rekao je Krstić poslanicima

BEOGRAD - Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je danas da se nisu stekli uslovi za formiranje razvojne banke.

"Država nije dobar preduzetnik kod nas. Neophodno je da se ispune određeni preduslovi na kojima ćemo raditi, a do tada nam ne treba još jedna razvojna banka kakvu smo imali u bankarskom sektoru, u kom smo, nažalost, videli kako se pokazuju državne banke", rekao je Krstić poslanicima.

Prema njegovim rečima, o formiranju razvojne banke bi se moglo govoriti u slučaju "da smo se fiskalno doveli u red" i da Srbija ima strane i domaće investicije koje su pokrenule privredu.

"Ja verujem da sve to možemo da uradimo u naredne dve do tri godine, tako da nije smisleno razgovarati o tome koja je uloga države i da li država može da ima razvojnu banku. Znate onu izreku - kada radite isto a očekujete drugi rezultat, to je definicija ludila", naveo je ministar i dodao da Srbija ne može sebi to više da priušti.

On je dodao da jedino ima smisla govoriti o, kako je rekao, uplitanju države u infrastrukturu, kao jednom od preduslova za poslovanje privatnog sektora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track