SVAKA ČAST: Dobrotvor zbrinuo malu Janu
Foto: Damir Dervišagić

Krov nad glavom za Dimitrijevićke

SVAKA ČAST: Dobrotvor zbrinuo malu Janu

Društvo -
Vlada Branković devojčici i njenoj mami dao stan na korišćenje dok se ne stvore uslovi za njihov povratak u Obrenovac
1 / 5 Foto: Damir Dervišagić

BEOGRAD - Čini dobro i dobru se nadaj.

- Baš mi se sviđa ovde - rekla je veselo trogodišnja Jana Dimitrijević iz Obrenovca kad smo je zajedno s mamom odveli u novi stan u kojem će besplatno biti do bezbednog povratka u Obrenovac. Da podsetimo, Jana je uplakana devojčica u naručju pukovnika Žandarmerije Bojana Markovića na fotografiji koju smo izabrali za akciju prikupljanja pomoći ugroženima „Hoću kući! Pošalji poruku na 1003“.

Oduševljene... Jana i Ljiljana ne moraju da brinu
Oduševljene... Jana i Ljiljana ne moraju da brinu

Ganuo ga tekstNaime, nakon objavljivanja teksta o Janinoj sudbini, našoj redakciji javio se Vlada Branković i ponudio svoj jednosoban stan na Voždovcu.- Pročitao sam tekst o maloj Jani, imam namešten prazan jednosoban stan i želim da pomognem. U njemu ova preslatka devojčica i njena mama mogu da ostanu dok njihov povratak u Obrenovac ne bude bio bezbedan - rekao nam je juče Branković.Zahvalne do nebaKako su devojčica i njena mama Ljiljana ostali bez ičega, njihovoj radosti nije bilo kraja.- Nemamo ništa, ovo što smo dobili više je nego dovoljno. Ne želim da se našem dobrotvoru desi slična situacija, pa da mu na isti način uzvratimo - rekla je Ljiljana i počela da plače.

Za to vreme naša heroina s fotografije već je znatiželjno ispitivala teritoriju i odabrala svoje omiljeno mesto - dvorište.Iz razgovora s Vladom Brankovićem saznajemo da nema dece iako ih neizmerno voli.- Čovek nikad ne zna, možda će baš ovaj mali devojčurak jednom u životu meni pomoći, ili mu barem upaliti sveću kad me više ne bude bilo - rekao je Branković.Spokojni jer smo pomogli nekom odlazimo iz stana, s terase nam maše malena ruka vesele devojčice. Bio je to trenutak kad smo s pravom bili ponosni!

Sreća u nesreći... Jana sa mamom u novom stanu
Sreća u nesreći... Jana sa mamom u novom stanu

Verni čitalacZA JANU SAZNAO U KURIRUVlada Branković nam je otkrio ponešto o svom životu, ali i to da je naš verni čitalac od prvog broja i da je zahvaljujući tome saznao za sudbinu Jane i njene mame.- Samo Kurir čitam - uverava nas Branković dok rukom pokazuje gomilu naših primeraka. Među njima je i onaj na čijoj je naslovnoj strani fotografija Jane u zagrljaju pukovnika Markovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track