BAČENE DESETINE MILIONA EVRA: Direktor Termoelektrane odbio da potpiše polisu osiguranja od poplava!
Foto: YOUTUBE

Aleksandar Vučić obelodanio

BAČENE DESETINE MILIONA EVRA: Direktor Termoelektrane odbio da potpiše polisu osiguranja od poplava!

Društvo -
Direktor nije želeo da potpiše polisu osiguranja, izjavio premijer u Skupštini Srbije

Premijer Aleksandar Vučić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika, izjavio da TE "Nikola Tesla" nije bila osigurana!Na pitanje Zorana Živkovića zašto Kolubara i Termoelektrana Nikola Tesla u Obrenovcu nemaju ažurne planove za poplavu i zašto nisu osigurani, Vučić je kazao da nisu osigurani jer je politička stranka na čijoj listi je Živković izabran u parlament, misleći na Demokratsku stranku.

- Vaš direktor nije želeo da potpiše polisu osiguranja - izjavio je Vučić i kazao da je taj direktor 1. maja 2012. tražio da se izbaci nadoknada štete od poplava."Taj problem pokušavamo da rešimo. Nadam se da će i to lice biti ispitano. Nemam nameru da ga okrivim za nesreću ali izgubili smo desetine miliona evra", kazao je Vučić. "Dostaviću vam polisu osiguranja, 1. maja 2012. precrtano je osigu ranje od poplave.

Veoma neodgovaran čin ali ne želim ni da pomislim da su finansijski razlozi bili motiv tog lica a ne neki drugi. Srbija će zbog toga izgubiti desetine miliona evra. To je pitanje do čoveka a ne pripadnosti stranci", kazao je Vučić. "Nemojte da od prirodne katastrofe da bilo ko pokušava da pravi političko pitanje. Vlada je uradila najbolje i najviše što je mogla, borila se za svaki žovot", rekao je Vučić.

On je zahvalio svim nadležnim organima i građanima Srbije koji su se uključili da se pomogne ugroženim područjima. "Niko ne može da kaže da nismo dali sve od sebe i da se nismo borili svim srcem i snagom", kazao je Vučić i zahvalio na pomoći stranim državama. On je kazao da je bez obzira na trud svih, da nije bilo i to malo sreće teško da bi se uspelo u odbrani Šapca i Sremske Mitrovice. Vučić je porodicama stradalih uputio saučešće, među njima su, kako je naveo, ima i članova porodica narodnih poslanika. Živković je kazao da na neka pitanja nije dobio odgovore, a na kontrapitanje Vučića rekao je da će da odgovara kada bude premijer.

"Vi meni postavljajte pitanja kada ja budem sedeo tu gde vi sedite, budem premijer ili nikada", rekao je Živković i poručio da je vlada kad je već brojala službene automobile mogla da proveri i polise osiguranja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track