Ministarka Mihajlović: Svi putevi biće popravljeni do oktobra
Foto: Kurir

Kancelarija za obnovu i sanaciju štete

Ministarka Mihajlović: Svi putevi biće popravljeni do oktobra

Društvo -
Dosadašnja procena štete od poplava u Obrenovcu je oko 200 miliona dinara, dok je ukupna šteta koju su dostavile lokalne samouprave oko 200 miliona evra

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će "Putevi Srbije" do oktobra popraviti sve regionalne, državne i lokalne puteve, oštećene majskom poplavom.

"Svi putevi će biti obnovljeni za četiri meseca - do oktobra, ne samo regionalni i državni putevi, već će "Putevi Srbije" rekonstruisati i sve lokalne puteve", kazala je Mihajlović. Mihajlovićeva, koja je i predsednica Komisije za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda, rekla je da će sledeće nedelje poslati timove koji će kontrolisati izveštaje lokalnih samouprava, kako bi za desetak dana bila poznata šteta od poplava u zemlji.

"Već sada imamo prve, preliminarne procene, ali prvo ćemo sledeće nedelje poslati timove koji će pregledati šta su lokalne samouprave poslale. Mi smo tu da pomognemo lokalnim samoupravama i da za desetak dana znamo kolika je ukupna šteta od poplava", dodala je ona.

Kako je objasnila, dosadašnja procena štete u Obrenovcu je oko 200 miliona dinara, dok je ukupna šteta koju su dostavile lokalne samouprave oko 200 miliona evra.

Po rečima ministarke, Kancelarija za obnovu i sanaciju štete će novac za obnovu poplavljenih područja centralizovati, a Kancelarija će sa Vladom određivati prioritete i donositi odluke gde i kako će se novac trošiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track