URNEBESNO: Da li su za žuto nebo krivi HAARP i avioni
Foto: Kurir štampano

Beograđane uhvatila panika zbog oblaka

URNEBESNO: Da li su za žuto nebo krivi HAARP i avioni

Društvo -
Dok su građani nagađali šta je preksinoć obojilo oblake, RHMZ saopštio da je reč o uobičajenoj pojavi sličnoj dugi
1 / 5 Foto: Kurir štampano

BEOGRAD - Nema razloga za strah!Internet zajednica fascinirana je pojavom koja je nebo iznad glavnog grada preksinoć obojila u neobičnu žutu boju i uporno pokušava da dokuči uzrok ovog prirodnog fenomena.

Bezopasno

Tako se na društvenim mrežama i komentarima koji prate medijske navode spekuliše o HAARP, kemtrejlsu, avijatičarskoj vežbi vojnih aviona u susednoj Mađarskoj, ispuštanju otrovnih gasova iz fabrika, poplava koje su prošlog meseca pogodile Srbiju, putujućih oblaka iz Sahare koji nose čestice peska sa sobom...Međutim, u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ) rekli su za Kurir da je u pitanju prirodan fenomen, nimalo neobičan i opasan.

- Reč je o vrlo sličnoj pojavi nalik dugi, samo što se ovde ne stvara spektar različitih boja, nego se svetlost reflektuje na oblake koji postaju žuti. Naime, sunce se u trenutku zalaska nalazio ispod horizonta u odnosu na zemlju, što je dovelo do toga da sunčevi zraci padaju na oblak i projektuju zagasitu, žutu nijansu - objasnili su nam prognostičari RHMZ.Teorija zavereOstaje da se vidi da li će ova izjava smiriti uzavrele strasti na internetu i zaustaviti neuka, smešna, ali i zanimljiva nagađanja. Ona uključuju i smak sveta, teoriju zavere moćnika protiv srpskog naroda, vraćanje demokrata na političku scenu, pa čak i konstataciju da je idealno vreme za seksualnu aktivnost i začeće velikog broja beba.

(S. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja