BEOGRAD: Policajci doniraju organe i daju krv!
Foto: Fonet

Akcija pod sloganom Otadžbina, to nam je u krvi

BEOGRAD: Policajci doniraju organe i daju krv!

Društvo -
Povodom obeleavanja 15 godina od NATO bombardovanja, 85 godina od smrti Arcibalda Rajsa i 100 godina od početka prvog svetskog rata

BEOGRAD - Članovi Policijskog sindikata Srbije (PSS) organizovali su akciju doniranja organa i davanja krvi koja će početi u sredu u 13 časova ispred Zavoda za transfuziju krvi u Beogradu.

Akcija pod nazivom "Otadžbina to nam je u krvi" održaće se povodom 100 godišnjice od početka prvog svetskog rata, 15 godina od NATO bombardovanja Srbije, 85 godina od smrti jednog od najvećih prijatelja srpskog naroda Arčibalda Rajsa.

Arčibald Rajs je, podsetimo, zaveštao srce Srbiji i ono je, po njegovoj želji, odneseno u urni na Kajmačkalansko groblje gde je sahranjeno zajedno sa ostalim oslobodiocima Solunskog fronta.

- Akciji će se osim policajaca iz Beograda priključiti i njihove kolege iz Novog Sada, Niša, Paraćina, Zaječara, Jagodine, Loznice i drugih mesta. Ovako humane akcije nastavićemo da organizujemo i dalje jer smatramo da uvek treba pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Naš posao je da čuvamo bezbednost građana, a ovom akcijom želimo da sačuvamo i što više njihovih života - kažu u Policijskom sindikatu Srbije.

Ovu akciju podržaće glumac Petar Božović, glumci i ostali deo ekipe "Državnog posla", kao i mnogi drugi prijatelji sindikata, članovi porodica članova PSS i drugi..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track