TV PRETPLATA NA POSEBNIM UPLATNICAMA: Ko ne plati, pleniće mu imovinu?!
Foto: Think

Skinuta s računa za struju

TV PRETPLATA NA POSEBNIM UPLATNICAMA: Ko ne plati, pleniće mu imovinu?!

Društvo -
Nova taksa naplaćivaće se tako što će RTS na 2,55 miliona domaćinstava u Srbiji koja imaju brojilo za struju svakog meseca slati račun sa uplatnicom od 500 dinara koja će morati da se plati

BEOGRAD - Građani će opet morati da plaćaju 500 dinara za TV pretplatu, po cenu da im izvršitelji zbog duga zaplenjuju imovinu.

Tako bi navodno trebalo da izgleda novi način naplate TV pretplate koji je osmišljen u Ministarstvu finansija. "Nova taksa će se naplaćivati tako što će RTS na 2,55 miliona domaćinstava u Srbiji koja imaju brojilo za struju svakog meseca slati račun sa uplatnicom od 500 dinara koja će morati da se plati", kaže sagovornik iz Ministarstva finansija.

Plaćanje pretplate za RTS zahtev je i EU koja traži od Srbije da se Javni servis ne finansira iz budžeta.

"Odlučili smo se na uvođenje takse za RTS jer ovakav vid naplate oslobađa Javni servis sklapanja ugovora sa svakim korisnikom ponaosob. Dalje, taksa je poreska kategorija i RTS će imati pravo da prinudno naplati potraživanja, čak i da pleni imovinu onim akoji ne budu plaćali", kaže funkcioner Ministarstva finansija. Imovinu od onih koje ne plate 500 dinara pleniće prinudni izvršitelji.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track