O SANACIJI ŠTETE: Vučić se sastao sa predsednicima 40 opština u Srbiji!
Foto: Tanjug

Otklanjanje posledica poplava

O SANACIJI ŠTETE: Vučić se sastao sa predsednicima 40 opština u Srbiji!

Društvo -
Predsednik Vlade je nabrojao prioritetne sektore, u kojima je neophodna brza i efikasna sanacija, a to su: obnova stambenih objekata, sanacija infrastrukture putne, železničke, komunalne itd), revitalizacija poljoprivrede, kao i obnova javnih zgrada bolnica, škola, PTT
1 / 13 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicima 40 opština u Srbiji, koje su pogođene nedavnim poplavama sa kojima je razgovarao o dosadašnjoj sanaciji poplavljenih područja i daljim merama.

Predsednik Vlade je nabrojao prioritetne sektore, u kojima je neophodna brza i efikasna sanacija, a to su: obnova stambenih objekata, sanacija infrastrukture (putne, železničke, komunalne itd), revitalizacija poljoprivrede, kao i obnova javnih zgrada (bolnica, škola, PTT itd), a u oblasti energetike održavanje stabilnosti elektroenergetskog sistema.

U konstruktivnom dijalogu premijer, resorni ministri i predsednici opština razgovarali su o aktivnostima koje su do sada realizovane na sanaciji poplavljenih područja, kao i o prioritetnim merama koje je neophodno preduzeti u narednom periodu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vučić je najavio da će vlada u toku ove nedelje usvojiti Izveštaj o aktivnostima državnih organa tokom poplave i uputiti ga Narodnoj skupštini na razmatranje, kao i Predlog zakona o saniranju posledica u poplavljenim gradovima i opštinama Srbije.

Svi resorni ministri pripremili su akcione planove za sanaciju posledica od poplava u koordinaciji sa Vladinom Kancelarijom za obnovu i pomoć poplavljenim područjima.

Predsednici opština pohvalili su napore Vlade da u što kraćem roku obnove poplavljena područja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track