MALA MATURA: Test iz matematike završen u podne
Foto: Beta

Nastavak polaganja

MALA MATURA: Test iz matematike završen u podne

Društvo -
Đaci imaju na raspolaganju dva sata, s tim što sa ispita ne mogu da izađu prvih 45 minuta trajanja kao ni poslednjih 15 minuta

BEOGRAD - Osmaci u Srbiji danas, drugog dana izlaska na završni ispit, polažu test iz matematike, a sutra ih čeka novouvedeni kombinovani ispit, sa pitanjim iz pet predmeta.

Test počinje u 10 sati i đaci imaju na raspolaganju dva sata, s tim što sa ispita ne mogu da izađu prvih 45 minuta trajanja kao ni poslednjih 15 minuta.

Inače, učenici ne mogu da "padnu" na maloj maturi, ali treba da imaju što više poena, jer tako povećavaju šansu da upišu željenu školu.

Ministar prosvete Srđan Verbić juče je tokom posete maturantima u OŠ "Miloš Crnjanski" na Čukarici rekao da su ovoga puta bezbednosne procedure mnogo oštrije izrazivši uverenje da će na kraju nedelje to biti jedna "uspešna priča".

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 20. juna, a konačni 26. juna. Predaja popunjenih lista želja rezervisana je za 27. i 28. jun, 6. jula je raspored učenika po školama, a upis u prvom krugu 7. i 8. jula. Drugi krug traje od 7. do 10 . jula, a osim poena na završnom testu, za upis u srednju školu boduje se i uspeh od 6. do 8. razreda koji nosi maksimalnih 60 poena.Ministarstvo prosvete ranije je saopštilo da oko 69.530 đaka u junu treba da izađe na završni ispit, a da u srednjim školama ima skoro 78.000 mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track