Najnovije vesti

BRATSKA POMOĆ: Na donatorskoj večeri u Moskvi 300.000 evra za poplavljene
Foto: Dragan Kadić

Skup privrednika

BRATSKA POMOĆ: Na donatorskoj večeri u Moskvi 300.000 evra za poplavljene

Društvo
03:38h
Nakon sastanka sa ruskim privrednicima, dodaje se, najavljena je donacija Kosjeriću od 100.000 evra, kao i izgradnja 17 kuća za Obrenovac ili kupovina nameštaja i inventara za sve škole u toj beogradskoj opštini

BEOGRAD/MOSKVA - Ministar odbrane Bratislav Gašić prisustvovao je donatorskoj konferenciji u Moskvi, na kojoj je za saniranje posledica poplava prikupljeno 298.000 evra i jedan ultrazvučni aparat, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije doniralo je Srbiji 10 pumpi velikog pritiska, 10 cisterni za vodu, kao i 250 termosa od 50 litara za vodu, navedeno je u tom saopštenju.

Nakon sastanka sa ruskim privrednicima, dodaje se, najavljena je donacija Kosjeriću od 100.000 evra, kao i izgradnja 17 kuća za Obrenovac ili kupovina nameštaja i inventara za sve škole u toj beogradskoj opštini.

"Gašić je u ime Vlade Srbije zahvalio na pomoći građanima i rukovodstvu Rusije, kao i našim građanima koji rade u toj zemlji", navedeno je u saopštenju.

Ambasador naše zemlje u Rusiji Slavenko Terzić takođe je zahvalio svima jer su pokazali solidarnost sa Srbijom i sakupili 53 tone humanitarne pomoći.

Donatorskoj konferenciji prisustvovali su i zamenik predsednika Saveta Federacije Rusije Aleksandar Trošin, zamenik ministra odbrane Anatolij Antonov, kao i predstavnici velikih ruskih kompanija, poput „Gasproma“, „Lukoila“ i „Ruske železnice“.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...