UNS: Neprihvatljiva ucena oglašivača! Kurir je dužan da se odupre tim pritiscima!

Reagovanje na sramni potez Telekoma

UNS: Neprihvatljiva ucena oglašivača! Kurir je dužan da se odupre tim pritiscima!

Društvo -
Za UNS je neprihvatljiv svaki vid uslovljavanja i uticaja na uređivačku politiku medija, pa i finansijski pritisak oglašivača, naveo je Petar Jeremić .

Petar Jeremić, predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije, navodi za Kurir da je za UNS neprihvatljiv svaki vid uslovljavanja i uticaja na uređivačku politiku medija, pa i finansijski pritisak oglašivača.- Medij je, u skladu s Kodeksom novinara Srbije, dužan da se njima odupre i da uz dokaze o tim pritiscima obavesti javnost - naveo je on.

Podsetimo, nakon pritiska, pretnji, pokušaja diskreditacije i hakerskih napada na portal Kurira započeta je nova faza napada na Kurir - ekonomska ucena.

"Državnoj kompaniji „Telekom“ zabranjeno je oglašavanje u našim izdanjima. Kurir smatra da ekonomska represija nad medijima predstavlja najgrublju povredu medijskih sloboda, sve radi disciplinovanja uređivačke politike. Očekujemo od rukovodstva kompanije „Telekom“ da, s obzirom na odgovornost koju imaju prema građanima jer upravljaju imovinom svih građana i nemaju pravo da budžet za oglašavanje tretiraju kao privatan, obaveste javnost o tome ko im je naložio da prekinu oglašavanje u Kuriru. Tražimo od državnih organa da utvrde ko je „Telekomu“ zabranio oglašavanje u Kuriru. Očekujemo od novinarskih udruženja i medijskih asocijacija da hitno stanu na put ekonomskim ucenama, koje imaju za cilj pritisak na naš list kao uvod u njegovo gašenje", navodi se u saopštenju redakcije Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track