SNS PORUČILA: Država je jača od sindikata
Foto: Marina Lopičić

Povodom protesta sindikata

SNS PORUČILA: Država je jača od sindikata

Društvo -
U MUP-u imate 27 sindikata, u Železnicama 28 i svi su zaštićeni i mogu da ne dolaze na posao, a primaće platu, da budu nepošteni i ne obavljaju svoje radne obaveze, a primaće platu. Bili su do sada država u državi, naveo je šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić izjavio je danas povodom protesta dva reprezentativna sindikata zbog Zakona o radu, najavljenog za danas, da će država biti jača od bilo kakvog pritiska.

"Država će biti snažnija od bilo kakvog pritiska, od onih koji žele da sačuvaju svoje lične beneficije", kazao je Babić.

Dodao je da država ne može da "zatvara oči" pred tim da su sindikati do sada imali "apsolutnu zašitu" bilo da su reprezentativni, ili ne.

"U MUP-u imate 27 sindikata, u Železnicama 28 i svi su zaštićeni i mogu da ne dolaze na posao, a primaće platu, da budu nepošteni i ne obavljaju svoje radne obaveze, a primaće platu. Bili su do sada država u državi", ocenio je Babić.

Po njegovim rečima, izmene Zakona o radu neće ugroziti one koji odgovorno rade svoj posao kojima je poručio da "nemaju čega da se plaše". Babić je kazao da će Vlada uraditi sve što je najavila, a "druge Vlade su rekle: "Nemojte da nas dirate prvih 100 dana". SNS-u prvih 100 dana vlade znači prvih 100 dana aktivnosti", kazao je šef poslaničke grupe vladajuće stranke.

(Beta/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track