ASNS:Orbović i Čanak krivi za minimalnu cenu rada
Foto: Fonet Arhivska

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata

ASNS:Orbović i Čanak krivi za minimalnu cenu rada

Društvo -
Najveću odgovornost za ovu odluku snose Ljubisav Orbović i Branislav Čanak koji su izašli iz Socijalno-ekonomskog saveta, ali i dok su učestvovali u radu SES-a nekompetentnim i neodgovornim pristupom u toku tri godine, nisu uspeli da izdejstvuju da se minimalna cena rada poveća bar za jedan dinar, navedeno je u saopštenju ASNS

BEOGRAD - Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) optužila je danas lidere dva reprezentativna sindikata - Ljubisava Orbovića i Branislava Čanka da snose najveću odgovornost za odluku vlade da minimalna cena rada ostane 115 dinara.

"Najveću odgovornost za ovu odluku snose Ljubisav Orbović i Branislav Čanak koji su izašli iz Socijalno-ekonomskog saveta, ali i dok su učestvovali u radu SES-a nekompetentnim i neodgovornim pristupom u toku tri godine, nisu uspeli da izdejstvuju da se minimalna cena rada poveća bar za jedan dinar", navedeno je u saopštenju ASNS.

Asocijacija podseća da su za to vreme troškovi života porasli za 15,5 odsto, a potrošačka korpa sa 63.800 na 66.000 dinara.

"To im nije smetalo da primaju plate od nekoliko stotina hiljada dinara i da se o državnom trošku šetaju po svetu", tvrde u ASNS.

Asocijacija traži od Vlade Srbije da formira Socijalno-ekonomski savet i počne pravi socijalni dijalog kako bi konačno počeli da se rešavaju brojni problemi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track