PAKAO LIBIJE: Nema vesti o povređenim državljanima Srbije!

Sukob milicija

PAKAO LIBIJE: Nema vesti o povređenim državljanima Srbije!

Društvo -
Ambasada u ovom trenutku nema saznanja da je bilo ko od naših građana stradao ili da je povređen u najnovijim sukobima u Tripoliju i u Libiji", rekao je otpravnik poslova amabasde Srbije i dodao da se situacija u poslednja dva dana smirila

BEOGRAD - Otpravnik poslova Ambasade Srbije u Libiji Gradimir Gajić izjavio je danas da nema saznanja da li ima povređenih ili nastradalih državljana Srbije u najnovijim sukobima u toj zemlji, ističući da se situacija u Tripoliju smirila u poslednja dva dana.

"Ambasada u ovom trenutku nema saznanja da je bilo ko od naših građana stradao ili da je povređen u najnovijim sukobima u Tripoliju i u Libiji", rekao je Gajić i dodao da se situacija u poslednja dva dana smirila.

Kaže i da je ambasada u dnevnom kontaktu sa građanima koji su ostali u toj zemlji i da oni mogu da im se obrate na brojeve telefone ambasade, ali i privatne, ukoliko im bude potrebna pomoć u njihovoj nadležnosti.

Sukobi su, kako je dodao, uglavnom na periferiji grada, kod međunarodnog aerodroma u Tripoliju gde su i počeli početkom meseca.

"To stvara dodatnu nervozu kod građana i čini situaciju neizvesnom. Situacija u gradu je napeta, jer je došlo do velikih nestašica gasa, goriva, vode...a česte su i restrikcije struje", naveo je Gajić.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je ranije danas da, s obzirom na intenziviranje oružanih sukoba u Libiji i krajnje nestabilnu bezbednosnu situaciju u Tripoliju, Ministarstvo spoljnih poslova preporučuje svim građanima Srbije da hitno napuste Libiju i uzdrže se od putovanja u ovu zemlju.

Državljani Srbije koji, po raznim osnovima, već borave u Libiji, za konkretna uputstva mogu se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Tripoliju, na brojeve telefona: + 21821 / 362-32-05, + 21821 / 362-32-06, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track