Najnovije vesti

UVREDE RADNIKA POŠTE: Devojke kod mene, matore na drugi šalter!
Foto: Arhiva

Maltretiranje građana na Slaviji

UVREDE RADNIKA POŠTE: Devojke kod mene, matore na drugi šalter!

Društvo
Otišla sam da platim račune, a zasuo me je gomilom psovki pijani šalterski radnik, priča šokirana Sonja S.; Zbog jezivog ponašanja, vređanja i nevraćanja kusura, prijavila ga je inspekciji rada

BEOGRAD - „Stani, dođi ovamo, devojke kod mene, a matore nek idu na drugi šalter! Kusur? Kako vam nisam vratio, hoćeš k...c da ti vratim!“ Ove uvredljive izjave radnika pošte Bratislava J. frapirale su Beograđanku Sonju. S. (38) dok je čekala u redu u poštanskoj ekspozituri na Slaviji.- U poštu sam otišla da platim račun za mobilni telefon, radila su dva šaltera za uplatu i isplatu, a ispred mene je bilo četvoro-petoro ljudi. Tada je iz čista mira vidno pijan službenik pošte počeo da viče, vređa, psuje klijente, čašćava ih g.....a. Gledala sam u ljude ispred sebe, pa u njega. Nisam mogla da verujem - priča za Kurir vidno šokirana žena, koju je dodatno porazilo to što je Jovanović, teatralno bacajući novac zbog kusura koji je trebalo da vrati starijoj gospođi, više ličio na lokalnog pijanca nego na šalterskog službenika. Zbog toga je, kako kaže, sve prijavila inspekciji rada.Žalili se nadležnimaKako kaže, obratila se i šefici poslovnice pošte na Slaviji, koja joj je rekla da je njihov kolega takav, da su se žalili nadležnima, ali da im niko još nije odgovorio.To je za Kurir potvrdila šefica poslovnice, baš kao i nekoliko zaposlenih u ovoj ekspozituri, koji u strahu od otkaza nisu želeli da im se objave imena.Žalbe kolega- Njegovo stalno radno mesto je u pošti kod Železničke stanice. Za nedelju dana, koliko je zamenjivao koleginicu u našoj maloj ekspozituri, u koju uglavnom dolaze finiji klijenti - advokati, lekari, ambasadori, na njega se požalilo sedam-osam ljudi. Često je pod gasom i koleginice zaziru od njega, pogotovo što nivo unetog alkohola raste kako radno vreme odmiče. Ali takav je već deset godina, stvarno ne znam ko ga i zašto toleriše - navode u pošti i dodaju da Jovanović bez greške radi svoj posao koji se ne tiče kontakta s mušterijama.Ne radi danimaNa šalterima u pošti kod Železničke stanice u prethodna dva dana nismo zatekli Bratislava Jovanovića. Jedna od njegovih koleginica rekla nam je da je na drugom radnom mestu. Zvaničan odgovor od „Pošte“ do zaključenja broja nismo dobili.

Mesto sukoba... Pošta na Slaviji
Mesto sukoba... Pošta na Slaviji

RukovodilacON JE JEDAN OD NAJBRŽIH RADNIKANeposredni rukovodilac Bratislava J, Novica Purić rekao je za Kurir da nije imao problema sa službenikom na koga se korisnici žale.- Bratislav je jedan od najbržih radnika. Ja sam mu pet godina rukovodilac i nisam ga video u alkoholisanom stanju - kaže Purić.Na pitanje zašto danima Jovanovića ne radi, rekao je da će narednih mesec dana biti odsutan zbog privatnih problema.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...