(VIDEO) SREĆNA MAJKA: Mislila sam da će mi ebola ubiti sina!

Odahnuli u porodici čoveka za koga se sumnjalo da je zaražen

(VIDEO) SREĆNA MAJKA: Mislila sam da će mi ebola ubiti sina!

Društvo -
Porodicu Dragoslava Čolovića koji se razboleo nakon povratka iz Libije, a i sve meštane Odžaka, umirio izveštaj iz Infektivne klinike da on ima upalu pluća

SOMBOR - Vest da je Dragoslav Čolović zaražen virusom ebole brzo se proširila Odžacima. Niko nije ostao ravnodušan na pomen te smtonosne bolesti. Strah se osećala na svakom koraku.- Jao, dete moje, ne mogu ti ni reći koliko mi je teško bilo. Svašta mi je padalo na pamet... Čak i najgore. Mislila sam da sam izgubila sina - priča nam Nedeljka, Dragoslavljeva majka.Dobio groznicuSada je bakica smirena pošto je u Infektivnoj klinici u Beogradu utvrđeno da Čolović zapravo ima samo upalu pluća. Do pre dva dana sve je ukazivalo na to da je nakon mesec dana provedenih u Libiji on pri povratku u Srbiju 30. jula u svom telu doneo i opaki virus, koji je u Africi za kratko vreme uzeo na stotine života.

Bili u panici... Komšije Čolovića više ne brinu
Bili u panici... Komšije Čolovića više ne brinu

- Najviše sam se brinula za decu s kojom je Dragoslav bio u kontaktu. Među njima su deca naših rođaka, komšija, ali i naše unuke - kaže supruga Vukica, i dalje potresena zbog svega što se izdešavalo:- Prvo je dobio groznicu. Temperatura se pela na 40 stepeni. Nismo mnogo obraćali pažnju na to. Onda je otišao kod lekara, spustili su temperaturu, ali se ona vraćala. U medijima su se pojavile informacije o eboli. Simptomi koje je imao negde su nagoveštavali da bi možda moglo da bude i to. Ta sumnja nas je naterala da ga izolujemo, te je pre odlaska u somborsku bolnicu otišao kod majke da spava kako ne bi bio u kontaktu s decom. Srećom, analize u Beogradu pokazale su da ima upalu pluća.Bez miraS ovim saznanjem da Čolović ne boluje od opake bolesti odahnuli su i meštani Odžaka. Odreda priznaju da nisu imali mira kad su shvatili da je ebola možda stigla i do njih.- Gledao sam kako da spasem porodicu. Čitao sam u novinama uputstva šta bi trebalo činiti ukoliko dođe do zaraze. Prao sam ruke po pet puta dnevno. Izbegavao sam rukovanje s ljudima. Nije čoveku nimalo svejedno - priča nam jedan od stanovnika ovog mesta nadomak Sombora.

Mislili su da je kraj... Vukica i Dragoslav Čolović
Mislili su da je kraj... Vukica i Dragoslav Čolović

POGLEDAJTE SNIMAK ADRIA MEDIJA TV

http://www.youtube.com/watch?v=fWs6eIiuxls

Dragan DelićSOMBORCI U AFRICI DOBILI MALARIJU I UPALU PLUĆA!Kod dva pacijenta koji su iz Sombora upućeni u Kliniku za infektivne bolesti KCS zbog sumnje na ebolu utvrđeno je da nisu zaraženi ovim tropskim virusom.- Pacijenti su upućeni u našu kliniku zbog povišene temperature nepoznatog porekla. Posle detaljnih analiza i pregleda za jednog je potvrđeno da ima upalu pluća, a za drugog da ima malariju - rekao je direktor Klinike prof. Dragan Delić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja