UVEDIMO TIJANIN ZAKON: Policija odmah da reaguje, a ne da čeka 24 sata!
Foto: Privatna arhiva

Inicijativa

UVEDIMO TIJANIN ZAKON: Policija odmah da reaguje, a ne da čeka 24 sata!

Društvo -
Na Fejsbuk stranici Milinka Isakovića, poznatog po nesvakidašnjoj akciji iz 2012. ostavljanja poklona širom Srbije kojom je iznenađivao naše građane, osvanuo je predlog o izmeni i dopuni zakona koji se odnosi na nestale osobe

BEOGRAD - Problem s nestalim osobama jeste taj što njih policija po zakonu ne traži u prva 24 sata. Na Fejsbuku se pojavila inicijativa da se ovaj zakon promeni.

Nakon monstruoznog ubistva 15-godišnje Tijane Jurić u javnosti se povela oštra debata ne samo o tome da li bi trebalo vratiti smrtnu kaznu, već i da li bi trebalo izmeniti deo zakona po kojem bi do prijavljivanja nestanka odraslih trebalo da prođu 24 časa.

S tim u vezi, na Fejsbuk stranici Milinka Isakovića, poznatog po nesvakidašnjoj akciji iz 2012. ostavljanja poklona širom Srbije kojom je iznenađivao naše građane, osvanuo je predlog o izmeni i dopuni zakona koji se odnosi na nestale osobe.Njegov zahtev s Fejsbuk stranice pod korisničkim imenom “Milinko vam daruje” prenosimo u celosti:

Predlažem izmenu i dopunu zakona koji se odnosi na nestale osobe, i to sa omogućavanjem za postpuanje po hitnom postupku, koje bi bilo obavezujuće (MUP – TUŽILAŠTVO), u smislu upotrebe tehničkih i ljudskih resursa.Ako bi policija pravovremeno mogla rekonstruisati kretanje, pribaviti listing, i elektronske komunikacije, brzina pronalaženja osobe bi bila svedena na minimalnu.

Pritom, naravno to podrazumeva, ustanovljavanje jasne procedure, kako bi se sprečile zloupotrebe. Neka ovo bude Tijanin zakon…Molim sve prijatelje da ovaj moj apel šeruju, ne bi li došao do skupštine i političara”, napisao je Milinko.

Njegov predlog očito nije ostavio ravnodušnim mnoge ljude zabrinute za sudbinu nestale dece, kao i za mogućnost da se počinioci najgnusnijih krivičnih dela kao što su otmice i ubistva dece, izvuku od zaslužene kazne. Mnoštvo komentara pokrenuće inicijativu, za domošenje TIjaninog zakona. Priključite se tome.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja