KOBNE SPORTSKE IGRE: Tijana bi možda bila živa da nije bilo turnira!

Propust u Bajmoku

KOBNE SPORTSKE IGRE: Tijana bi možda bila živa da nije bilo turnira!

Društvo -
Policija ispituje ko je dozvolio održavanje divlje manifestacije Rata, posle koje je ubijena Tijana Jurić

BEOGRAD - Organizatori sportskog turnira Rata u Bajmoku, sa kojeg se Tijana Jurić vraćala one noći kad ju je zverski ubio Dragan Đurić, nisu imali upotrebnu dozvolu, a policija utvrđuje zbog čijeg propusta je ipak došlo do održavanja manifestacije, saznaje Kurir. Postavlja se pitanje da li bi mala Tijana bila živa da je sve bilo urađeno po zakonu, jer bi u slučaju da je skup bio regularan, verovatno imao i adekvatno obezbeđenje.Ne vidi ništa sporno- Policija istražuje legalnost turnira. Zasad je poznato da organizatori nisu dobili upotrebnu dozvolu i da su uprkos tome punih osam godina održavali ovo sportsko dešavanje. Postavlja se pitanje kako je moguće da se turnir održava bez neophodnih dozvola!? Možda je mogla da se izbegne tragedija da se ispoštovao zakon - priča izvor Kurira.Ni organizatori ne kriju da im je nedostaje poneki papir. Boško Vitković iz Organizacionog odbora memorijalnog turnira Rata kaže za Kurir da mu je žao zbog tragedije, ali ne vidi problem u tome što su imali nedostatak dozvola.- Već osam godina organizujemo memorijalni turnir. Dobili smo saglasnost Mesne zajednice i MUP - uveren je Vitković. Na pitanje kako je moguće da nemaju upotrebnu dozvolu, on kaže:- Pa to su detalji, uvek je bilo sve u redu. Upotrebna dozvola za teren je nešto drugo, to nije problem... Mi smo ispunili sve druge uslove i okupili smo se da se družimo i uživamo, ovu tragediju niko nije mogao da predoseti. Iskreno mi je žao, otac sam troje dece i organizovao sam dva autobusa da oni koji nisu imali sredstava mogu da odu na poslednji ispraćaj Tijani.Nisu imali obezbeđenjeGoran Nedeljković, predsednik Saveta MZ Bajmok, kaže da upotrebna dozvola nije bila jedini propust.- Mesna zajednica je postavila uslove pod kojim bismo im dali saglasnost. Tražili smo da postave redara, obezbeđenje, da se pridržavaju Zakona o sportu. Činjenica je da nisu ispunili sve uslove - ističe Nedeljković. Do zaključenja broja nismo dobili zvaničnu izjavu iz OUP u Subotici ovim povodom.

Da se nikad više ne dogodi nikome... Pokojna Tijana sa ocem Igorom
Da se nikad više ne dogodi nikome... Pokojna Tijana sa ocem Igorom

Otac Igor JurićSPREČITE NOVU TRAGEDIJUIgor Jurić kaže za Kurir da će se zarad sigurnosti druge dece boriti da se ove sportske igre više ne održavaju:- Našu Tijanu ništa ne može vratiti, ali apelujem na sve koji su doprineli ovakvom propustu da stave prst na čelo i zamisle se da li svojim nemarom rizikuju život još nekog deteta. Ne znam da li bi moja Tijana bila živa da su se zakona držali oni koji su prvi dužni da ga poštuju, ali tragedija koja nas je zadesila treba da bude opomena.

ČINJENICEOvo su uslovi koji nisu ispunjeni- upotrebna dozvola za korišćenje terena koji se i dalje vodi kao livada ili njiva- obezbeđenje na turniru- zabrana točenja alkohola na sportskom dešavanju- postavljanje sanitarnih čvorova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja