KOLONA KOD BUBANJ POTOKA: Gužve na ulasku u Beograd iz pravca Niša

Čeka se 20 minuta

KOLONA KOD BUBANJ POTOKA: Gužve na ulasku u Beograd iz pravca Niša

Društvo -
Do 15 sati kroz naplatnu stanicu Beograd prošlo je oko 13.000 vozila, što je za 60 odsto više nego uobičajenim danima.

BEOGRAD - Na naplatnoj rampi Bubanj potok u prethodna dva-tri dana intenzitet saobraćaja u smeru iz Niša ka Beogradu je izuzetno povećan, na prolaz se čeka do 20 minuta, a očekuje se da će gužve potrajati do nedelje. Pomoćnik šefa odseka za naplatu putarine Zoran Janković rekao je Tanjugu da je saobraćaj pojačan i zbog turista u tranzitu, te da se to dešava svake godine u ovom periodu.

Gužve će, kako je naveo, potrajati do popodnevnih sati u nedelju jer se tada u Beograd vraćaju i oni koji su negde otputovali za vikend. "Trenutno imamo pojačanu frekvenciju saobraćaja u smeru ka Beogradu iz Niša i zadržavanja su oko 20 minuta u zavisnosti od toga koja se rampa koristi. Na naplatnoj rampi koja je na proširenju zadržavanja su i manja", rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, do 15 sati kroz naplatnu stanicu Beograd prošlo je oko 13.000 vozila, što je za 60 odsto više nego uobičajenim danima. Shodno tome, nadležni iz "Puteva Srbije" angažovali su dodatne ekipe inkasanata i obezbeđen je sitan novac za vraćanje kusura kako bi zadržavanja bila što manja.

"Postavili smo obaveštenja vozačima na tri strana jezika da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine kako bi se ubrzao protok saobraćaja", naveo je on. Inače, svih 12 naplatnih traka su u funkciji 24 časa.

Upitan, da li se i u kojoj meri koristi elektronska naplata putarine, Janković je istakao da taj sistem funkcioniše već nekoliko godina, kao i da je obezbeđena traka na naplatnoj stanici Beograd koja je slobodna. To znači da vozači koji na ovaj način plaćaju putarinu nemaju potrebu za zadržavanjem. Janković je precizirao da putarinu elektronskim putem dnevno plati oko 1.500 od oko 15.000 vozila koliko dnevno prođe kroz naplatnu stanicu Beograd (kada nisu gužve) odnosno oko 10 odsto, međutim, broj korisnika TAG uređaja se konstantno povećava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track