Lončar:Konzilijum o lečenju malog Novaka u Nemačkoj
Foto: Tanjug

Lončar:Konzilijum o lečenju malog Novaka u Nemačkoj

Društvo -
Dečak boluje od retkog neurološkog oboljenja Dendi Voker sindroma - kada dolazi do oticanja mozga i čestih epileptičnih napada, a oboljenje se javlja kod jednog od 30.000 mališana

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će konzilijum lekara danas ili najkasnije sutra dati mišljenje kako bi dečak Novak Kokorović, koji ima retko neurološko oboljenje, mogao na dijagnostiku i lečenje u inostranstvo o trošku RFZO.

Dečak boluje od retkog neurološkog oboljenja Dendi Voker sindroma - kada dolazi do oticanja mozga i čestih epileptičnih napada, a oboljenje se javlja kod jednog od 30.000 mališana.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Njegovo zdravstveno stanje u poslednjih nekoliko dana naglo se pogoršalo, a roditelji mališana danas su razgovarali sa ministrom zdravlja kako obezbediti sredstva za njegovo lečenje u Nemačkoj.

"Konzilijum će da utvrdi činjenično stanje, a onda ćemo se obratiti Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje kako bi se zaključilo šta je najbolje za dete, jer nemamo puno vremena", rekao je Lončar.

On je dodao da će najkasnije do ujutru stići mišljenje konzilijuma kako bi RFZO mogao da finansira troškove transporta u Nemačku na dalju dijagnostiku i lečenje.

Lončar kaže da je to procedura koja mora da se ispoštuje.

Roditelji malog Novaka Kokorović pre 11 godina izgubili su devojčicu koja je bolovala od iste bolesti kao i njen brat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track