BEZOBRAZLUK: Slavica Đukić Dejanović u Lazi zapošljavala kumove i rodbinu
Foto: Nemanja Pančić

Nestručnima obezbedila uhlebljenje

BEZOBRAZLUK: Slavica Đukić Dejanović u Lazi zapošljavala kumove i rodbinu

Društvo -
Bivša ministarka zdravlja u klinici „Dr Laza Lazarević“ zaposlila kuminu ćerku i snajinog brata, koji, iako je saobraćajni inženjer, daje injekcije

BEOGRAD - Bivša ministarka zdravlja i sadašnja direktorka klinike „Dr Laza Lazarević“ Slavica Đukić Dejanović, u vreme kada je bila predsednica Skupštine Srbije, zaposlila je nekoliko članova svoje rodbine, saznaje Kurir.Prijateljstvo presudiloNaime, dok je Slavičin dugogodišnji prijatelj Milutin Nenadović bio direktor ustanove, ona je zaposlila ćerku svoje kume i dugogodišnje prijateljice Nadežde Šternić, snajinog brata i mnoge druge.- Maja Šternić nekoliko godina radi kao saradnik za odnose s javnošću u „Lazi“. Inače, ta Maja gotovo da nikad nije komunicirala s novinarima, nije se nikad bavila odnosima s javnošću, ali zato prima debelu platu za posao koji uopšte ne obavlja - kaže izvor Kurira zaposlen u dnevnoj bolnici u sektoru Beograd i dodaje da je lično Slavica Dejanović zaposlila i snajinog brata.- Brat njene snaje, izvesni Aleksandar, inače saobraćajni inženjer, ovde u „Lazi“ radi kao medicinski tehničar. Pa zamislite vi tu drskost da zaposlite nekog ko ne zna pacijentu ni injekciju da da?! Ali to nikad nije bio problem kad je Slavica zapošljavala. To je radila sve dok je njen prijatelj Nenadović bio direktor i slepo je slušao. Pristajao je skoro na sve što bi Slavica zatražila, i to je trajalo godinama. Mnogo je onih koji su u ovoj klinici preko noći dobili ugovor za stalno - kaže izvor Kurira.Ne viđa snajinog brataKad smo pozvali Slavicu, ona nam je rekla da uopšte i ne zna ko je zaposlen u „Lazi“, nakon čega se veoma zbunila i na kraju priznala da Šernićeva i brat njene snaje rade na klinici.- Ona nije ćerka moje kume, već moje prijateljice, ne, pre svega koleginice. S njom sam u dobrim odnosima, kao i sa svim drugim kolegama. Što se tiče brata moje snaje, zaista ne znam da li on radi. Imam mnogo snaja... A mislite da li radi? Radi, radi, verovatno radi! Brata moje snaje nisam videla nekoliko meseci, možda čovek i radi. On je bio zaposlen, ali ga nisam viđala ovih dana, niti ću ga viđati - zbunjeno je odgovarala Slavica.Pokušali smo da stupimo u kontakt s Majom Šternić, pi-arom klinike, ali ona nije odgovarala na naše pozive, baš kao ni dr Nenadović, koji danima ne odgovara na pozive novinara Kurira.

Ugroženi pacijenti... Klinika „Dr Laza Lazarević“
Ugroženi pacijenti... Klinika „Dr Laza Lazarević“

GLAS NARODAMiloš Ješić (39)ekonomistaOsuđujem svaki vid partijskog zapošljavanja, pogotovo u sektoru zdravstva, koji bi trebalo da bude bastion stručnosti i obrazovanosti, pogotovo u našoj zemlji, u kojoj imamo veliki broj obučenih, mladih a nezaposlenih ljudi.Dušan Nešović (66)mehaničar u penzijiPa to nije normalno! Ovde niko ne vodi računa o stručnosti, nego svako može da radi i ono u šta se apsolutno ne razume. Srbija je propala. Fakultet ne vredi ništa. Evo, moja ćerka je završila ekonomiju, a primorana je da se snalazi.Maja Kovačević (31)radnica „Mekdonaldsa“Strašno je to što je ministarka zapošljavala rođake, prijatelje i poznanike preko veze. Kad to radi predstavnik vlasti, šta onda poručuje drugima? Zato ne treba da nas čudi što se, pored veze, nekad očekuje i keš u zamenu za radnu poziciju.Jovan Otašević (60)magistar ekonomijeSlavica Đukić Dejanović je sad na pravoj poziciji. U ludnici! Još malo pa ćemo svi biti u ustanovama poput „Laze Lazarevića“, a svi mladi koji na pošten način žele da dođu do posla - ima da napuste ovu zemlju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track