Najnovije vesti

Parada ponosa 28. septembra od Vlade do Skupštine

Okupljanje gej populacije u Beogradu

Parada ponosa 28. septembra od Vlade do Skupštine

Društvo
19:46h
Organizatori ove manifestacije odustali su i od ideje da šetnja bude održana od Slavije do Trga Rebublike, a maršuta je zamenjena i skraćena iz bezbednosnih razloga

BEOGRAD - Parada ponosa, koja okuplja predstavnike gej, lezbijske, biseksualne i trans seksualne populacije, biće održana u nedelju 28. septembra, a predstavnik organizacionog odbora te manifestacije Goran Miletić izjavio je da će simpatizeri šetati centrom Beograda od Vlade Srbije do Narodne skupštine.

Posle održane šetnje, planirano je da se na platou ispred Skupštine Beograda održi žurka.

Iako je ovogodišnji prajd trebalo da bude održan 31.maja, od ovog datuma se odustalo zbog velikih poplava koje su u maju pogodile Srbiju.

Organizatori ove manifestacije odustali su i od ideje da šetnja bude održana od Slavije do Trga Rebublike, a maršuta je zamenjena i skraćena iz bezbednosnih razloga.

Miletić ostavlja mogućnost da, nakon konačnog dogovora sa policijom, bude još nekih malih korekcija trase, o kojima će organizatori blagovremeno obavestiti javnost.

Na pitanje da li veruje da će ove godine parada biti održana, Miletić je rekao da veruje da hoće i dodao da je to "uvek zavisilo od odluke jednog čoveka koji se nalazi na vrhu piramide vlasti, bez obzira na to iz koje partije on dolazi".

Miletić je rekao da organizatori Parade ponosa imaju odličnu saradnju sa policijom i podršku ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović i članova njenog kabineta, kao i velikog broja ambasadora zapadnih zemlja.

"Do sada nije bilo pretnji učesnicima Parade ponosa", rekao je Miletić.

(Politika)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...