SNS apeluje za veću bezbednost dece u saobraćaju

Akcija "Stani, gledaj, slušaj"

SNS apeluje za veću bezbednost dece u saobraćaju

Društvo -
SNS svojim odgovornim odnosom prema građanima Beograda želi da ukaže na problem bezbednosti u saobraćaju, posebno najmlađih učesnika, naše dece i đaka, kazao je član Glavnog odbora SNS Dušan Rafailović

BEOGRAD - Član Glavnog odbora SNS Dušan Rafailović apelovao je danas na Beograđane da ličnim primerom, poštujući saobraćajne propise, vode računa o bezbednosti dece u saobraćaju i istakao da mališani ne mogu biti odgovorni za stradanje na našim ulicama, jer je odgovornost na starijima.

"SNS svojim odgovornim odnosom prema građanima Beograda želi da ukaže na problem bezbednosti u saobraćaju, posebno najmlađih učesnika, naše dece i đaka", rekao je Rafailović.

U okviru akcije "Stani, gledaj, slušaj" aktivisti SNS su na raskrsnici kod Narodne skupštine delili flajere vozačima i prolaznicima sa porukama za veću bezbednost dece u saobraćaju.Rafailović je poručio roditeljiama da su lični primer i savesno ponašanje od presudnog značaja da se kod deteta formira savest i navika da poštuje saobraćajna pravila.

"Počela je škola i deca su mnogo prisutnija na ulicama Beograda. Nastojimo da ne bude samo 1. septembar posvećen bezbednosti dece nego svaki dan, to je naša obaveza i misija koju moramo da ispunimo prema građanima", istakao je Rafailović.

Podsetivši da deca ne mogu da budu odgovorna što stradaju u saobraćaju, on je rekao da je odgovornost na starijima da nauče decu bezbednom ponašanju ali i da stvore uslove za bezbedno odvijanje saobraćaja.Apelovao je da ličnim primerom pokažu na koji način se bezbedno prelazi ulica, kako se bezbedno kreće od kuće do škole...Rafailović smatra da ovakvi apeli mogu da daju rezultatat, jer bezbednost u saobraćaju podrazumeva stalnu kampanju kojom se podiže nivo svesti građana."Bezbednost zavisi od nas samih i od našeg ponašanja u saobraćaju", poručio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja