Preminuo novinar i član UNS-a Jelenko Slatinac
Foto: Uns

In memoriam

Preminuo novinar i član UNS-a Jelenko Slatinac

Društvo -
Jelenko Slatinac biće sahranjen u ponedeljak, 8. septembra u 14 časova na Gradskom groblju u Sremskoj Mitrovici a komemoracija povodom njegove smrti biće održana istog dana u 12 sati u gradskoj Skupštini

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je dugogodišnji novinar "Politike" i njenih izdanja i član UNS-a Jelenko Slatinac, iznenada preminuo u subotu u Sremskoj Mitrovici u sedamdesetoj godini. Slatinac je rođen 1945. godine u Štrpcima kod Prnjavora u Bosni i Hercegovini. Srednju poljoprivrednu školu završio je u Derventi a u Beogradu je 1965. godine upisao Poljoprivredni fakultet.

U toku studija postao je saradnik "Studenta" i novinarstvo je postalo njegovo životno opredeljenje. Krajem šezdesetih godina prošlog veka radio je kao dopisnik "Politike ekspres" iz Sremske Mitrovice a zatim je skoro deceniju bio novinar i urednik u banjalučkom "Glasu". Po povratku u Sremsku Mitrovicu vraća se u "Politiku ekspres" a tokom ratova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, radio je kao ratni reporter. Posle gašenja "Politike ekspres", 2004. godine, nastavlja da radi kao dopisnik "Politike" iz Srema i posle penzionisanja 2008. godine. Jelenko Slatinac bio je jedan od osnivača i predsednik UNS-ovog Kluba novinara u Sremskoj Mitrovici. Njegovim zalaganjem osnovana je zavičajna biblioteka posvećena novinaru Dimitriju Frušiću u Divošu. Za dugogodišnji rad i razvoj novinarske organizacije, 2006.godine nagrađen je Zlatnom poveljom UNS-a.

Jelenko Slatinac biće sahranjen u ponedeljak, 8. septembra u 14 časova na Gradskom groblju u Sremskoj Mitrovici a komemoracija povodom njegove smrti biće održana istog dana u 12 sati u gradskoj Skupštini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track