VOJSKA SRBIJE I NIS: Gašić i Kravčenko potpisali Memorandum o saradnji
Foto: Tanjug

Zadovoljni radom

VOJSKA SRBIJE I NIS: Gašić i Kravčenko potpisali Memorandum o saradnji

Društvo -
Posle poptisivanja Memoranduma, na aerodoromu Batajnica kraj Beograda, Gašić i Kravčenko su izrazili zadovoljstvo nastavkom i do sada uspešne saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i NIS

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić i generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko danas su potpisali Memorandum o saradnji, čijom realizacijom će biti povećana bezbednost u saobraćaju, kao i unapređenje, skladišetnje i transport opasnih i eksplozivnih materija.

Posle poptisivanja Memoranduma, na aerodoromu Batajnica kraj Beograda, Gašić i Kravčenko su izrazili zadovoljstvo nastavkom i do sada uspešne saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i NIS.

Gašić je istakao da Vojska Srbije ima sposobne kadrove - školovane i iskusne koji mogu svoje znanje da prenesu i ovako velikoj kompaniji kao što je NIS. On je zahvalio NIS-u na poverenju koje je ukazao Vojsci Srbije izraživši uverenje da će saradnja i u budćnosti biti uspešna i na obostranu korist.

Gašić je podsetio i da je NIS, tokom majskih poplava, pružio veliku pomoć Vojsci Srbije čime je pokazao i da je društveno odgovorna kompanija. Kravčenko, je podsetivši na reči rimskog državnika i čuvenog besednika Cicerona da "bezbednost ljudi treba da bude najviši zakon" istakao da je to i sada istina.

NIS sa svoje strane puno ulaže u bezbednost svojih radnika i u preteklih pet godina za 60 odsto je smanjen broj saobraćajnih nezgoda ...i stalno tražimo nešto novo da bi pojačali kampanju u tom pravcu, rekao je on.Kravčenko je rekao i da je potpisani Memorandum "predstavlja korak napred" u dugogodišnjoj uspešnoj saradnji NIS-a i Ministarstva odbrane.

Memorandum predviđa razmenu znanja i iskustava u oblasti organizacije, tehnologije i korišćenja vozila u drumskom transportu, kao i primenu savremenih informacionih tehnologija u transportu i u oblasti troškova prevoza.

Tim dokumentom predviđena je obuka i trening vozača putničkih i transportnih vozila NIS-a na poligonima Vojske Srbije, kao i zajedničko učešće u naučno-istarživačkim projektima.

Angažovanje i razmena stručnjaka i eksperata iz oblasti transporta i bezbednosti saobraćaja, takođe su oblasti u kojima će saradnjivati sistem odbrane i NIS.Dogovorena je i međusobna razmena slobodnih transportnih kapaciteta, prvenstveno vojnih terenskih vozila NIS-u i malih kombija i putničkih vozila za potrebe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Na aerodromu Batajnica, Gašić i Kravčenko prisustvili su i demonstraciji sposobnosti vojnih vozača, kao i načinima njihove saradnje sa kolegama iz NIS-a. NIS je, u proteklih pet godina, u oblast zaštite životne sredine, bezbednosti i zdravlja na radu uložio više od 115 miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track