Ministarstvo pravde: Beogradski advokati prekršili dogovor
Foto: Printscreen

Pravosuđe

Ministarstvo pravde: Beogradski advokati prekršili dogovor

Društvo -
Pored današnjeg obećanja da neće stupiti u štrajk, beogradski advokati ponovo su odlučili da od sutra ne rade, saopštilo Ministarstvo

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva pravde Biljana Pavlović danas se sastala sa predsednikom Advokatske komore Beograda Slobodanom Šoškićem, sa kojim je razgovarala o daljim aktivnostima radne grupe, koja je polovinom jula ove godine formirana na predlog ministra pravde u cilju pronalaženja zajedničkog rešenja za obračunavanje paušalnog poreza advokata. Radnu grupu čine tri predstavnika advokature, dva iz Ministarstva finansija i jedan predstavnik iz Ministarstva pravde.

"Na sastanku u Ministarstvu bila je postignuta saglasnost da advokati u Beogradu ne stupaju u najavljivani štrajk, a da će se tokom naredne nedelje nastaviti rad radne grupe, zalaganjem sve tri strane - predstavnika advokature, Ministarstva finansija i Ministarstva pravde, kako bi se pronašlo održivo rešenje. Međutim, i pored današnjeg obećanja da neće stupiti u štrajk, beogradski advokati ponovo su odlučili da od sutra ne rade i time prekršili postignut dogovor i doveli u pitanje buduće pregovore i rad radne grupe. Ne želeći da iskažu dobru volju za pronalaženjem rešenja konstruktivnim dijalogom, beogradski advokati narušili su i položaj ostalih advokata u Srbiji, koji se za takav dijalog zalažu", saopštilo je Ministarstvom pravde.

Ministarstvo pravde poziva beogradske advokate da sutra ne stupaju u štrajk, već da nastave sa svojim radom, jer će u suprotnosti dovesti do narušavanja rada pravosuđa, a posledice toga direktno će trpeti sama advokatura i građani Srbije.

Ministarstvo pravde želi još jednom da istakne da je otvoreno za saradnju i da podržava dalje pregovore radne grupe, jer se do trajnog i kvalitetnog rešenja može doći samo putem razgovora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track