Potpisan protokol o vraćanju kulturnog blaga

Potpisan protokol o vraćanju kulturnog blaga

Društvo -
Ministri kulture Hrvatske i Srbije Andrea Zlatar Violić i Predrag Marković potpisali su u Zagrebu Protokol o vraćanju kulturnih dobara iz Srbije u Hrvatsku
ZAGREB - Ministri kulture Hrvatske i Srbije Andrea Zlatar Violić i Predrag Marković potpisali su u Zagrebu Protokol o vraćanju kulturnih dobara iz Srbije u Hrvatsku. Protkol je potpisan u prostorijama Hrvatskog državnog arhiva.
Tim povodom ministre u podne prima predsednik Hrvatske Ivo Jospović, a na prijemu je prevođeno zajedničko obraćanje novinarima.
"Potpisivanjem Protokola o vraćanju kulturnih dobara iz Srbije u Hrvatsku dovršava se dugogodišnji rad na povratu kulturnih dobara otuđenih u vreme Domovinskog rata, a ujedno se zaključuje i jedno od otvorenih pitanja između Republike Hrvatske i Republike Srbije", saopštila je juče informativna služba hrvatskog predsednika Ive Josipovića.
Na prijemu u kabinetu predsednika Hrvatske biće i predsednice međudržavne Komisije za vraćanje kulturnih dobara Branka Šulc i Dušica Zivković, kao i članovi Komisije i bivši ministri kulture Hrvatske koji su u vreme svojih mandata počeli rad na povratku i očuvanju kulturnih dobara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track